Seoel - Gangnam style image
Lkoedam

Seoel - Gangnam style

Net zo snel, kleurrijk en een tikkeltje bizar als Gangnam Style is de Zuid- Koreaanse stad die de megahit op de hak neemt: Seoel. De metropool heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een van de hipste − en meest ondergewaardeerde − culturele hotspots van Azië. Ontdek de leukste en meest bijzondere plekken met drie plaatselijke insiders.

 


De favoriete plekken van Mimsie LadnerLeeftijd 26 jaar

Werkt als student

Woont in de wijk Itaewon

Blog www.myseoulsearching.com 
‘Voor een indruk van het moderne Seoel moet je in Gangnam zijn, de commerciële wijk net ten zuiden van de rivier die dankzij de hit Gangnam Style nu wereldfaam geniet. Het is het Beverly Hills van Seoel, met veel high-end restaurants en luxe boetieks. Een plek om te zien en gezien te worden dus. Bijvoorbeeld in het winkelcomplex Chungha, dat recentelijk een extreme make-over van het Nederlandse architectenbureau MVRDV kreeg.’ Chungha, Apgujeong-ro/100-32 Cheongdam-dong, Gangnam-gu 
‘In Zuid-Korea moet je in ieder geval één keer makgeolli proeven. Het is een traditioneel alcoholisch drankje, gemaakt van rijst, en heeft de afgelopen jaren een opmars onder de inwoners van Seoel gemaakt. Eén van mijn favoriete plekken om makgeolli te drinken, is Story of the Blue Star. In deze gezellige bar in een steegje in de buurt Insa-dong voelt het direct bij binnenkomst als thuis aan.’ Story of the Blue Star, 118-15 Gwanhun-dong, Jongno-gu, 734-3095.Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 42Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is.