Gangwon-do

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Penis Park

Gangwon-do,
Zuid-Korea


Een fallus, ook wel lid of roede, is een serieuze zaak. De meeste mensen gebruiken 'm op het toilet, in bed of in de kleedkamer (bij het zwaffelen). Menig boom, lantarenpaal of kerkmuurtje kan over de fallus meepraten. Al duizenden, nee, miljoenen jaren draait de fallus mee.

Gezien de duur van zijn aanwezigheid en het belang dat aan de fallus wordt gehecht, is het niet verbazingwekkend dat er al dan niet serieus, wetenschappelijk, geromantiseerd of hardcore veel over 'm is gezegd en geschreven. Hier en daar is de fallus zelfs gebikt, gebeiteld, geschilderd en geboetseerd.

Nergens ter wereld echter, is de fallus zo op een voetstuk gezet als in Zuid-Korea. Hier, zo'n 40 minuten ten zuiden van de oostelijke kustplaats Samcheok heeft de fallus zijn eigen plek gekregen: Haesindang Park a.k.a. het Penis Park.

Honderden fallussen hebben hun weg naar Haesindang gevonden. Zwart, bruin, grijs. Met of zonder gezicht. Stijfjes of slap. Gong, fontein, wip, schommel, bankje, kruk, kanon. Van hout, graniet, steen of metaal. Alleen of in bosjes staan ze, bijna allemaal flink dooraderd, met uitzicht op zee.

De oorsprong van deze Koreaanse fallusfetish is gelegen in een oude volkslegende: Een jong stel, tot over hun oren verliefd, stond op het punt te gaan trouwen toen een vloedgolf de 'bride to be' in het bijzijn van haar 'groom te become' meesleurde. De dag na het tragische ongeval was de vangst van de dorpsvissers stukken minder dan anders. De dag erop ving men zelfs helemaal niets meer. Een unicum!

'We zijn vervloekt!' was al snel de gedachte. De link met de tragedie een paar dagen eerder werd gelegd toen een visser op volle zee zijn behoefte deed waarop de vis terugkeerde. Nu zullen vele mensen denken: 'Piesen in zee en dan krijg je een goede vangst? Raar verhaal!' Helemaal mee eens, maar daar dacht men hier heel anders over en dus geschiedde het volgende: maagd + wildplassen + vis = Penis park.

Behalve honderden piemels en oneindig plezier van (en met) hordes Koreanen, vind je bij Haesindang Park ook nog een klein visserij c.q. penismuseum en, want gevist wordt er nog steeds, kun je er heerlijk kakelverse (inkt)vis eten op de markt bij de ingang van het park.

Haesindang Park
Seongnam-dong - Samcheok-si
Gangwon-do - Zuid Korea
[url="http://www.visitkorea.or.kr/enu/SI/SI_EN_3_1_1_1.jsp?cid=626428" target="_blank"]http://www.visitkorea.or.kr/enu/SI/SI_EN_3_1_1_1.jsp?cid=626428[/url]

Laat een reactie achter

5 reactie(s) bij "Penis Park"

 • profile image comment
  Door Nita92• geplaatst op 19 Nov 2013 | 14:20:51

  hahaha, deze serieuze zaak humoristisch omschreven, bijzondere tip

  Bericht aangepast op 23:44:41
 • profile image comment
  Door Gerrit-Gaspedaal• geplaatst op 22 Nov 2013 | 09:07:17

  Ik dacht eerst wat een lulverhaal (slap geouwehoer zeg maar...), maar slim dat je de link erbij hebt gezet... Dat verheldert een hoop maar niet alles. Ik bedoel... werkt dat kanon echt? Wat voor ijsjes verkopen ze daar? Laat je je kinderen daar gewoon boompje verwisselen? Zijn er zitzakken in 't restaurant? En een ballenbak? Zijn er trektochten door het park uitgezet? Vertel, vertèèll...

  Bericht aangepast op 09:43:34
 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 21 Nov 2013 | 10:42:54

  Hier valt vast veel te genieten. Zeer origineel geschreven tip.

  Bericht aangepast op 09:39:45
 • profile image comment
  Door Rhodaxx• geplaatst op 21 Nov 2013 | 10:38:48

  Een leuke tip die stijf staat van grappige woordspelingen.

  Bericht aangepast op 09:39:44
 • profile image comment
  Door Bowral• geplaatst op 19 Nov 2013 | 17:34:43

  Zo mag ik ze graag lezen!

  Bericht aangepast op 09:33:41