Hué

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bliksempaviljoen

Hué,
Vietnam


Een stukje van het keizerlijk graf van Minh Mang | De Minh Mang graftombe werd gebouwd van 1840 tot 1843 door meer dan tienduizend arbeiders en soldaten op de berg Cam Khe, niet ver van Hue. Nguyen Phuc Dam benoemde zichzelf na de dood van zijn vader in 1820 tot koning Minh Mang. De bouw van de graftombe ging van start in 1840 maar hij overleed al een jaar later toen de tombe nog niet af was.

Het werd uiteindelijk een majestueuze tombe die niet alleen samengaat met de natuur, maar ook zeer gewaardeerd wordt voor zijn spirituele waarde. Ze bestaat uit 40 grote en kleine elementen waaronder paleizen, kastelen, tempels, ... die symmetrisch zijn georganiseerd op een verticale as .
In dit doorkijkje zie je ‘Minh Lau’ = het bliksempaviljoen. Het paviljoen heeft een vierkante vorm van 2 verdiepingen en 8 daken. Aan twee zijden van het paviljoen staan twee pilaren op twee heuvels. Achter Minh Lau ligt een bloementuin die is aangelegd op basis van een asymmetrische as om een Chinese letter te vormen die "lang leven" betekent.