Hoi An

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Japanse brug Hoi An

Hoi An,
Vietnam


De Japanse Brug is een van de meest opmerkelijke bouwwerken in een stad die bekend staat om zijn oude architectuur. Dit typische voorbeeld van 17e-eeuwse architectuur is een gevierde bezienswaardigheid van Hoi An en een van Vietnam's beroemdste bruggen.
De brug met pagodes werd aanvankelijk in de vroege 17e eeuw door de Japanse gemeenschap van de stad gebouwd. Het doel van de brug was om de Japanners in contact te brengen met de Chinese handelaren, die aan de oostzijde van het kanaal woonden. Het is daarom zowel een symbool van vrede en vriendschap als één van functionele architectuur. Tegenwoordig is de brug is een belangrijke toeristische bezienswaardigheid en biedt het een geweldige plek voor een mooie foto. In de avond wordt de brug in verschillende kleuren belicht. Dat maakt hem nog mooier!

De Japanse Brug overspant een smalle kanaalstrook die Nguyen Thi Minh Khai Street en Tran Phu Street met elkaar verbindt. Al sinds de eerste jaren is het een aantal keer verbouwd, maar het heeft zijn eigen karakter en typische Japanse stijl behouden. De namen van iedereen die bij de wederopbouw betrokken was, worden op een bord bij de brug vermeld. De oorspronkelijke architect is echter nooit geweten.

Het houten bord bij de ingang van de brug werd in de 18e eeuw geïnstalleerd, waarbij de naam gewijzigd werd van 'Japanse Brug' naar 'Brug voor Verre Reizigers'. In de pagode bevindt zich een heiligdom dat gewijd is aan de weergod Tran Vo Bac De.

Kijk uit voor de dierensculpturen aan beide kanten van de brug, met een hond aan de ene en een aap aan de andere. Men gelooft dat dit is omdat de bouw begonnen werd in het jaar van de hond en voltooid werd in het jaar van de aap.