Ho Chi Minh stad (Saigon)

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Notre Dame Saigon

Ho Chi Minh stad (Saigon),
Vietnam


De beroemde Notre Dame Saigon, gebouwd tussen 1863 en 1880 door Franse kolonisten, is een van de architecturale wonderen van Ho Chi Minh City. Het is uitsluitend gebouwd met materialen die uit Frankrijk zijn geïmporteerd en is een van de meest populaire bezienswaardigheden om te zien in Ho Chi Minh City voor toeristen.
Saigon Notre-Dame Basilica werd gebouwd van 1863-1880 tijdens de Franse koloniale bezetting van Vietnam. Oorspronkelijk werd het de Saigon-kerk genoemd, maar in 1959 werd de naam Notre Dame gegeven na de installatie van het beeld ‘Peaceful Notre Dame’, dat was geïmporteerd uit Rome, uitgehouwen uit een blok Italiaans graniet.

In 1962 werd het verandert naar de huidige naam Saigon Notre Dame Cathedral Basilica, toen het Vaticaan het gebouw tot een basiliek benoemde en het de belangrijkste kathedraal van Saigon verklaarde.Een beeld van de Maagd Maria staat ook voor de Saigon Notre Dame kathedraal, waarvan de lokale bevolking beweerde dat ze in oktober 2005 tranen zagen lopen. Hoewel dit incident werd weerlegd door de Katholieke Kerk van Vietnam, trekken duizenden bezoekers nog steeds naar dit standbeeld in de hoop getuige te zijn van een wonder.(met dank aan Marnick, localvietnam.nl)