Ho Chi Minh stad (Saigon)

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cao Dai tempel complex

Ho Chi Minh stad (Saigon),
Vietnam


Op zo'n 1,5 uur rijden van Saigon (Ho Chi Minh City) ligt deze bijzondere kleurrijke tempel: het Cao Dai tempel complex.
Het Caodaisme haalt zijn inspiratie uit Boeddhisme, Taoïsme, en Confucianisme.Cao Dai betekent zoiets als ‘’hoge toren’’ en refereert naar het ‘’Opperwezen’’ dat vanuit deze toren over de wereld uitkijkt.

Een gebed bijwonen in de Cao Dai tempel is voor vele bezoekers een van de absolute hoogtepunten. Tijdens het gebed wordt ‘’het oog’’ aanbeden. Het heilige oog symboliseert god en heeft het Ying en Yang icoon in de pupil. Het gebed is elke dag om 6 uur in de ochtend, 12 uur en 6 uur in de avond. De 12 uur dienst is het drukst met alle dagjesmensen uit Ho Chi Minh City. Bezoekers kunnen het gebed vanaf de eerste verdieping bekijken en het is toegestaan om foto’s te maken vanaf deze locatie. De mannen zitten tijdens het gebed aan de rechterkant en de vrouwen aan de linkerkant in geordende rijen. (bron:verrassendvietnam.nl)

Tijdens het gebed ontvluchtte ik even de drukte aan toeristen en vond ik deze prachtige , stille en lege gang met maar één gelovige die net de gebedszaal wil binnentreden.

Wij bezochten de tempel in combinatie met een tour naar de Cu Chi tunnels.