Hanoi

'485556' door chateau '485556' door chateau

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Bloemenfiets

chateau

Tet is het Vietnamese Nieuwjaar. Dagen, zelfs weken tevoren halen mensen mandarijnenboompjes, pruimebloesemtakken en bloemen in huis om dit vierdaagse feest op te fleuren.Deze dame probeert aan de oever van het West Lake in Hanoi nog wat bloemen te slijten. Aan het stuur van haar geparkeerde fiets hangen verschillende plastic flessen met doorzeefde doppen, zodat ze de bloemen tijdig water kan geven.

'496125' door erictkindt '496125' door erictkindt

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Trein in de stad

erictkindt

in old hanoi kan je nog de trein zien voorbijkomen tussen de huizen. het is dan wel de oudere boemltrein want de snellere en modernere treinen kunnen hier niet meer voorbij. was er wel niet op het moment dat er een trein kwam wat ik een beetje jammer vond maar de tijd om te wachten was er niet

'295222' door jomo01 '295222' door jomo01

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Waterpoppentheater

jomo01

Een van de belangrijkste attracties van Hanoi, die u beslist niet mag overslaan, is een voorstelling van het traditionele waterpoppentheater (Roi Nuoc). Dit bijzondere poppenspel is alleen te bewonderen in Vietnam. De traditie van dit poppenspel gaat meer dan 1000 jaar terug. Het geheel wordt begeleid door een Live orkest.

'487996' door primavera31 '487996' door primavera31

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Ngoc Son tempel en Hu

primavera31

De Ngoc Son-tempel ligt op een eiland in het noordelijk deel van het Hoan Kiem Lake. De 18de-eeuwse tempel is opgedragen aan de geleerde Van Xuong, generaal Tran Hung Dao, die in de 13de eeuw de Mongolen versloeg, en La To, de patroonheilige van de artsen. Het gebouw wordt omringd met water en is heerlijk rustig gelegen, zodat je even kunt bijkomen van alle drukke straten die rond het meer liggen. . Je bereikt het eiland via de knalrode The Huc-brug die hier te zien is.

'484743' door beeart '484743' door beeart

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Tet

beeart

Tijdens het Chineze nieuwjaarsvakantie bezocht ik Vietnam. Het was een hele leuke feestelijke tijd ! Ik liep een rondje rondom een stads meer in Hanoi. Alle mensen waren blij en ontspannen. Extra mooi gekleed. Ik heb veel leuke foto's gemaakt …...

'141649' door Dapau '141649' door Dapau

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Groenteman

Dapau

Ze snelwandelen letterlijk over straat om de zware druk van het gewicht niet continu op de schouder te hebben. De meest verse groenten worden perfect gepositioneerd in traditionele manden. Zo kleuren ze de straten van het mooie Hanoi.

'433979' door konne000 '433979' door konne000

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Thap Rua

konne000

Een nogal log, drielagig paviljoen, de Thap Rua of Schildpadtoren, siert een klein eilandje aan de zuidkant van het Ho Hoan Kiem meer. 's Avonds wordt het verlicht en is nog zo'n herkenbaar boegbeeld van Hanoi.Het werd in de 19e eeuw gebouwd ter ere van de legende van de gouden schildpad en het herwonnen zwaard. Het is niet toegankelijk voor het publiek!

'493467' door chateau '493467' door chateau

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Aquarium-brommer en..

chateau

In Hanoi hebben we verschillende keren staan kijken langs de weg. Wonderlijk om te zien wat er allemaal op de brommers vervoerd werd. We troffen hier een man aan die een heel aquarium achter op zijn brommer had gemonteerd. Als je bij hem een vis had gekocht ging die in een plastic zakje en dat werd ook nog voorzien van zuurstof (zie de cilinder op de bagagedrager). De ballonnenverkoopster verkocht niet zo veel.

'202149' door Bowral '202149' door Bowral

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Ngoc Son

Bowral

Dit is de toegangspoort tot de Ngoc Son tempel, gelegen in het Hoan Kiem meer in Hanoi. Direct achter deze toegang ligt het beroemde rode houten bruggetje dat naar de tempel leidt.

'488009' door chateau '488009' door chateau

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Zaden en noten.

chateau

We lopen door een marktstraat in het drukke Hanoi. Kleuren en geuren komen op je af. Deze dame had haar koopwaar wel erg ordelijk opgesteld. Rondlopen in de drukke straten van Hanoi is geheel gratis.

'261098' door ruudblok '261098' door ruudblok

VietnamHanoi

VietnamHanoi

De rode brug

ruudblok

In Hanoi ligt het (Hoan Kiem Meer) of het Meer van het Teruggegeven Zwaard. In dit meer ligt een eilandje met de Ngoc Son tempel die we bereiken langs een helrode brug. Volgens de legende wist in de 15e eeuw koning Le Thai To een invasie van een Chinees leger af te slaan met hulp van een zwaard dat hij van de Hemel had gekregen. Na zijn overwinning ging hij het meer op. Hij botste tegen een enorme gouden schildpad, die het geheiligde zwaard van Le Thai To pakte en ermee naar de diepte verdween. Het zwaard had zijn werk gedaan en keerde terug naar de Hemel. Ik wens jullie welterusten en ga nu maar lekker slapen. Maar de brug is er echt.

'240627' door indi '240627' door indi

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Brommertje...

indi

Deze vrouw heeft net een beschermhoes van haar brommertje gehaald in hartje Hanoi. De brommer knalt eruit tegen de mooie okerkleurige muur in de buurt van de regeringsgebouwen. De vrouw heeft een zeer modieuze helm en natuurlijke het onvermijdelijke monddoekje: gangbaar in Hanoi!

'483281' door RGvanWylick '483281' door RGvanWylick

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Daily Shave

RGvanWylick

Hanoi, Vietnam. Ten westen van het centrum loop een spoorlijn door de stad. De huizen staan er erg dicht op en de Vietnamezen leven letterlijk op en naast het spoor. Erg fotogenieke en leuke route om te lopen en zo te zien hoe ze daar leven.

'415093' door LauraSan '415093' door LauraSan

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Tran Quoc pagoda

LauraSan

De Tran Quoc pagoda is de oudste buddhistisch tempel in Hanoi. Hij werd in de 6e eeuw gebouwd aan de West Lake. Door de eeuwen heen moest hij verplaatst worden tot de hedendaagse locatie. Het is een prachtige tempel, met ''10 shrines'' en prachtige decors.

'91770' door wilko '91770' door wilko

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Oude man

wilko

Als je heel vroeg naar het Hoan kiem meer gaat is er al van alles te beleven. Veel mensen zijn ochtend gymnastiek aan het doen. Deze man houdt het bij kijken. Hij zat heel mooi met de opkomende zon achter hem die zijn silhouet en sikje mooi liet uit komen

'494352' door Yvonne_lovestotravel '494352' door Yvonne_lovestotravel

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Een lekker hapje eten

Yvonne_lovestotravel

De straat van ons hotel was vanaf 05:30 uur s'morgens een lokale markt die tot s'avonds laat door gaat en waar je je ogen uitkijkt. Deze 3 vrouwen gingen op de welbekende blauwe krukjes van Hanoi lekker een hapje eten op de lokale markt.

'303404' door reysigers '303404' door reysigers

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Eierenkoerier

reysigers

Het kan allemaal in, Birma. Veel wordt vervoerd met fiets en brommer, zoals hier bij deze fietser. En maar hopen dat je geen aanrijding krijgt. ps. Ik heb me vergist in landkeuze, moet Birma zijn in plaats van Vietnam.

'225183' door indi '225183' door indi

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Banaantje!

indi

In het hectische straatbeeld van Hanoi zie je ook vaak verkopers met de typische manden lopen. Zo ook deze vrouw met de overheerlijke kleine bananen. Je witl niet weten wat die manden wegen als ze nog vol zijn zoals op deze foto die vroeg in de morgen genomen is: girl-power alweer!

'447948' door JaccoenLaurie '447948' door JaccoenLaurie

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Vrolijke locals

JaccoenLaurie

Nog helemaal geschokt door de ongelooflijke drukte en gekheid werden we tijdens onze eerste wandeltocht door Hanoi even aangesproken door deze vrolijke mannen. Helemaal enthousiast vroegen ze ons waar we vandaan kwamen en overspoelden ze ons met complimenten over onze blonde koppies. Mooi begin van onze eerste dag in Vietnam!

'448457' door JaccoenLaurie '448457' door JaccoenLaurie

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Smalle huizen in Hano

JaccoenLaurie

Op een avond dat we in Hanoi waren hadden we besloten om een wandeling te maken richting de spoorwegbrug in het avondlicht. Naast de trein kon ook fiets en voetverkeer gebruik maken van de brug, dus wij besloten naar het midden te wandelen (het was een lange brug). Onderweg hadden we het uitzicht op deze typische Vietnamese huizen. De reden dat de huizen, vooral in Hanoi, allemaal zo smal zijn, heeft te maken met de overheid. Om de een of andere gekken reden kregen ze het idee om de belasting te baseren op de breedte die het huis aan de straat in nam. Het gevolg is dus dit, hele smalle, diepe en hoge gebouwen. Hanoi staat er vol mee. Tegenwoordig wonen er vaak meerdere families in een huis, maar oorspronkelijk waren de huizen voor één familie bedoeld.

'493203' door erictkindt '493203' door erictkindt

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Ronddraaien

erictkindt

dit meisje was op het pleintje rond de christelijke kerk in Hanoi paaseieren aan het rapen toen ik ze wou fotograferen; ik liet haar even een toertje draaien zodat de foto iets dynamischer zou worden.

'277283' door hansdewildt '277283' door hansdewildt

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Einde werk......

hansdewildt

Voor ons het einde van het thema "werk" en voor deze dames in Hanoi het einde van de werkdag. Nog even wat afreageren en dollen met elkaar. Als je goed kijkt zie je de dames met water gooien ..... dolle pret !!! Geweldig fietsen in deze stad !

'346700' door indi '346700' door indi

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Bepakt en gezakt...

indi

Dit beeld kom je nogal eens tegen in Vietnam: een fiets helemaal volgeladen met allerhande spulletjes, het blijft een mooi gezicht. Had een mooi laag standpunt omdat zijn op de weg stond die 1,5 meter hoger lag!

'449063' door konne000 '449063' door konne000

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Knoflookschoonmaakste

konne000

Op de markt in het oude Hanoi zag ik dit tafereel, waarbij deze dame de hele dag niets anders doet dan knoflook bolletjes schoonmaken. De afzonderlijke pitjes komen in een bak te liggen, die je dan weer per stuk kunt kopen!! Het zal je werk maar wezen!