Can Tho

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noodles in de maak

Can Tho,
Vietnam


Noodle-fabriek in de Mekong Delta. De rijstnoodles die uit dit fabriekje komen worden lokaal geconsumeerd.
Ze maken eerst een beslag van rijstebloem, tapioca en water. Tapioca werd volgens mij toegevoegd voor de soepelheid.
Een flinke lepel van het beslag wordt in de vorm van een grote pannenkoek uitgesmeerd op een hete plaat. Als de pannenkoek een enigszins vaste, maar soepele vorm heeft gekregen, dan wordt ie met een dikke roller van bamboe opgerold (zie foto). Daarna wordt ie weer afgerold op een bamboe mat en in de zon te drogen gelegd.
De gedroogde pannenkoeken voelen een beetje aan als rubberen placemat. Deze vellen worden vervolgens gesneden tussen 2 rollen met messen tot de gewenste noodle-dikte.
Oh ja, om de vellen te 'bakken' wordt een vuur gestookt van o.a. zakken vol oude kleding.... Niks van geproefd overigens....