Bac Ha

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De doldwaze dagen van Bac Ha

Bac Ha,
Vietnam


Na een rit met een nachttrein van Hanoi komen we aan in Lao Cai. Van daaruit nemen we een taxi naar Bac Ha, waar we rond 05:30 uur in de ochtend aankomen. Alles en iedereen is al in voorbereiding op de wekelijkse markt. Brommertjes volgeladen met familieleden, kippen, eenden, hondjes en wat er allemaal nog meer bij kan. Deze markt is echt een lust voor het oog en een kleurrijk spektakel.
De vrouwen verdringen zich bij de marktkraampjes met..... hoe kan het ook anders ..... kleding. Prachtige kleurrijke rokken en hesjes versierd met kraaltjes, doeken met ruches die om de benen heen gewikkeld worden - het kan niet op. Alleen wij zijn een vreemde eend in de bijt op deze markt in onze broeken die na een trekking van een week wel een sopje kunnen gebruiken. Iedereen is gefocust op de aantrekkelijke markwaar, zelfs de allerkleinsten dringen zich tussen moeders rokken om alle mooie spulletjes te bekijken.

Tip: ga vooral zo vroeg mogelijk naar deze markt. Dan is het al overal heel levendig en heb je de markt naast de locals voor jezelf. Vanaf een uurtje of 10:30 arriveren de eerste busjes met toeristen. Ik weet niet hoe de situatie nu is, maar in 2007 was de markt echt vooral gericht op de lokale bevolking. Ze hadden (gelukkig) slechts maar een paar kraampjes met souvenirs.