Dubai

'238536' door leonvanmaenen '238536' door leonvanmaenen

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

321 meter in de hoogt

leonvanmaenen

Een prijzig ontbijt voor een onbetaalbare reiservaring. Zo zal ik me mijn bezoek aan de Burj Al Arab (Hotel van de Arabieren) blijven herinneren. Voor 80 Euro krijg je een exclusief ontbijt in de vorm van een high tea sessie. Deze sessie is een leuke manier om het hotel van binnen te bekijken. Dit ontbijt moet wel van tevoren worden gereserveerd en geboekt. Als je de kans krijgt om naar de top te gaan, zie je aan de ene kant het Palmeiland in zee liggen. Iets verder aan de andere kant is De Wereld wat vager te zien. Hou er rekening mee dat het heiige weer je verwachtingen kan teleurstellen. Maar wij hadden geluk! Op deze foto zie je de hal van dit gigantische hotel waar je helemaal naar boven kunt kijken, naar de onderkant van de top! Zie ook RR janlodewijks waar over dit hotel een tip is beschreven.

'303360' door pkoelewijn '303360' door pkoelewijn

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

De oude souk in Deira

pkoelewijn

De oude souk in het stadsdeel Deira ligt vlak naast de Creek. De fraaie windtorens zorgen voor de nodige verkoeling van het winkelend publiek. Hier kun je alles kopen, van kruiden en goud tot tv's.

'492391' door Daisy11 '492391' door Daisy11

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Bootje varen

Daisy11

We zijn net terug van onze vakantie in Dubai. Wat een gave stad is dat! Deze foto is genomen aan de Dubai Fontain. Overdag steekt het water af tegen de mooie gebouwen, terwijl er 's avonds een mooi sfeertje wordt neergezet door de vele lichtjes en de prachtige fontein show. Bootjes varen op en af, zo ook dit verlichte bootje. We hadden geluk met de volle maan op de achtergrond.

'485202' door adelheid '485202' door adelheid

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Dubai Marina Blu

adelheid

Op mijn vorige foto de Dubai Marina vanaf de Jumerirah Palm en dit keer een avondbeeld vanuit de Marina zelf. Als je overweegt naar Dubai te gaan moet je zeker een statief meenemen want het is de moeite waard om de verschillende skylines in de avonduurtjes te fotograferen.

'473704' door Fransvdg '473704' door Fransvdg

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Oud Dubai

Fransvdg

Als je in Dubai komt moet je beslist ook naar het oude deel van de stad toegaan. Dat is een mooi contrast met alle overdadige nieuwbouw die je overal tegenkomt. Ga dan eerst naar het Fort. Daar is een leuk museum dat je een goede indruk geeft van het leven in de afgelopen zeventig jaar: hoe Dubai groeide van een onbelangrijk klein dorp in het zand tot een moderne wereldstad. Op atlassen van vijftig jaar geleden zul je de naam Dubai nog niet tegenkomen, doodeenvoudig omdat het dorp toen het noemen nog niet waard was. Dankzij de overvloedige olie, de opgedoken parels en slimme handelsgeest in de Verenigde Arabische Emiraten kon Dubai, samen met Abu Dhabi, in korte tijd heel belangrijk worden. Het leukste onderdeel in het museum is het onderaardse gedeelte - met foto's, film en in scène gezette taferelen. Loop van het museum naar de oude stadswijk Bastakiya. Hier staan nog heel wat huizen met de karakteristieke windtorens, een air-conditioning systeem dat doeltreffend werkt als het waait. Een voorbeeld van zo'n windtoren kun je ook in het Fortmuseum zien. Je kunt er dan ook van onderaf in kijken. Iets verderop in de stad vind je het Sheikh Saeed huis waar een voorvader van de huidige sheikh heeft gewoond. Al met al geeft deze wandeling je een leuk beeld van het oorspronkelijke Dubai. En eigenlijk deed dat me meer dan al die moderne luxe in de stad.....

'508105' door pkoelewijn '508105' door pkoelewijn

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Luxe reis van een...h

pkoelewijn

Onze reis naar Dubai was helemaal niet luxe. Toch hebben we een halve dag doorgebracht in het 7-sterren hotel Burj Al Arab. Hoe deden we dat? want als je er onvoorbereid voor de deur staat, kom je er niet in! We reserveerden via internet een High Tea in de Skyview Bar ( met champagne....) en wapperend met onze reservering lieten ze ons bij de portiersloge op het vasteland naar binnen.. We wandelden rustig over de causeway naar het in zee gelegen hotel. We waren de enigen....Men arriveert hier gewoonlijk in een Rolls Royce.

'408961' door herman m '408961' door herman m

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Nachtelijk Dubai van.

herman m

Vanuit het uitzichtsplatform op de 144ste verdieping van de Burj Khalifa in Dubai, zijnde het hoogste gebouw ter wereld, geniet je van een panoramisch uitzicht over de stad, tevens een van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De bouw van de toren startte op 21 september 2004 en bereikte op 17 januari 2009 zijn hoogste punt van 828 meter. Het gebouw werd met groots vuurwerk geopend op 4 januari 2010. Tijdens de bouw stond de toren bekend onder de naam Burj Dubai (letterlijk Toren van Dubai), maar enkele uren voor de opening werd de toren herdoopt tot Burj Khalifa, een verwijzing naar Khalifa bin Zayed Al Nahayan, president van de VAE en emir van het naburige Abu Dhabi. Deze naamswijziging gebeurde na aanzienlijke financiële steun aan het door de financiële crisis geteisterde Dubai vanuit het emiraat Abu Dhabi.

'423801' door chateau '423801' door chateau

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Blaastong.

chateau

Deze mannetjes-dromedaris stond vastgebonden aan een touw. Iedere keer als er een kameeldrijver langs kwam met een vrouwtje dan maakte hij met (natuur)geweld duidelijk dat hij daar stond. Onder luid gegrom blies hij iedere keer zijn tong op tot het formaat van een kleine ballon.

'448441' door RenskeSpijkers '448441' door RenskeSpijkers

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Dubai

RenskeSpijkers

Nog maar net terug van een fantastische reis door Japan en de laatste dagen hebben we doorgebracht in Dubai. Door de extreme hitte moesten we overdag (heel vervelend) verblijven aan een heerlijk zwembad met hele vieze cocktails zodat we 's avonds de airco konden opzoeken in diverse Shoppingmalls en natuurlijk de Burj Khalifa. Het slankste en hoogste gebouw ter wereld nog....

'406355' door BenRTravellers '406355' door BenRTravellers

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

350.000.000

BenRTravellers

De reden dat ik deze foto (even openen voor de details) maakte was vooral dat ik de compositie, het contrast en de combinatie van aarde- en blauwtinten bijzonder vond van dit jacht dat voor anker ligt voor Palm Jumeirah, het wereldberoemde eiland in de vorm van een palm. Niks echt bijzonders dus eigenlijk. Tot ik laatst per toeval een Top 10 van de duurste jachten ter wereld op internet voorbij zag komen. Blijkt dit 'schuitje', eigendom van de premier van de Emiraten: Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, het op één na duurste te zijn! Voor een werkelijk krankzinnig bedrag van 350.000.000 dollar heeft hij de beschikking over een boot van 162 meter lang (ter vergelijk: de ferry naar Texel is ruim 30 meter korter) die plaats biedt aan maar liefst 115 gasten en 88 crewleden. En als je denkt dat je er voor dat geld ook een ultrahippe en aansprekende naam bij krijgt: helaas! Dit bootje heet gewoon 'heel erg creatief'..... Dubai.

'283261' door Bowral '283261' door Bowral

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

828 meter!

Bowral

'Burj Khalifa' in Dubai is op dit moment met afstand het hoogste gebouw ter wereld: 828 meter (inclusief antenne)! Er zijn 162 verdiepingen. In het gebouw zijn kantoren, appartementen, restaurants, winkels en het Armani Hotel Dubai gevestigd. De toren is ontworpen door het Amerikaanse architectenbureau Skidmore, Owings and Merrill. De feestelijke oplevering was op 4 januari 2010

'486662' door adelheid '486662' door adelheid

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Desert sunset

adelheid

Als je in Dubai verblijft is het gebruikelijk om een excursie naar de woestijn te maken en daar te gaan 'sand bashing'. Deze foto is ook in die woestijn gemaakt en het was moeilijk om een plaatje te krijgen zonder erdoorheen krioelende jeeps. Gelukkig, tegen zonsondergang lukte dat toch.

'445080' door silly '445080' door silly

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Erg hoog

silly

Dit hoogste gebouw van de wereld is werkelijk een must -see als je in Dubai verblijft.De Burj Khalifa is een wolkenkrabber in de stad Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten en sinds 2007 het hoogste gebouw ter wereld. Op 17 januari 2009 bereikte de toren haar hoogste punt, met een hoogte van 828 meter, als de avond valt en de lichtjes aangaan is vooral erg mooi..(groter bekijken is mooier).

'427494' door PleunGroeneveld '427494' door PleunGroeneveld

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Flamingo's in Dubai

PleunGroeneveld

Wij vonden het best wel bijzonder dat je in Dubai toch nog veel natuurschoon kon zien . Zoals deze mooie flamingo's, we zagen ze vlak langs de snelweg staan. we konden niet gelijk stoppen dus zijn we de andere dag speciaal nog even terug gegaan. Want in Dubai kosten de taxi's echt bijna niets.

'271866' door imaginature '271866' door imaginature

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Atrium Burj al Arab

imaginature

Het atrium van de Burj al Arab, het enige 7-sterren hotel ter wereld, van de bovenste verdieping bekeken. Het hotel is van buiten een architectonisch hoogstandje, binnen is het een combinatie van design en arabische protserigheid. Om binnen te komen moet je minstens een high tea hebben gereserveerd.

'438460' door PleunGroeneveld '438460' door PleunGroeneveld

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Mysterious

PleunGroeneveld

Veel van de vrouwen in Dubai lopen gesluierd rond en het is niet vanzelfsprekend dat je deze vrouwen op de foto mag zetten. In dit geval heb ik het aan haar man gevraagd en van hem mocht het als zij er zelf geen bezwaar tegen had, zie hier het resultaat, De foto heb ik ook naar hen via email verstuurd.

'485417' door adelheid '485417' door adelheid

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Madinat Jumeirah

adelheid

Het Burj-al-Arab hotel, zichzelf noemend het enige 7 sterren hotel ter wereld, is een icoon van Dubai. Het is een van de gebouwen die graag gefotografeerd wordt. Dat blijkt echter niet zo eenvoudig aangezien zowat de hele kustlijn ingenomen wordt door hotels of residences met private beaches. Dit plaatje is genomen vanaf het kunstmatige Arabische dorp, Madinat Jumeirah. Je kunt hier heen voor gezellige restaurants en bars, en voor winkelen in een kunstmatige (dure) souq, maar dus ook voor foto's van de Burj met aardige voorgrond. Overigens is het bruggetje verderop in de foto ook al deel van een prive hotel en dus verboden voor fotograferende toeristen.

'454244' door nita92 '454244' door nita92

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Marina

nita92

Om de watersporthaven van Dubai Marina staan veel wolkenkrabbers. Een torenhoog nieuw stukje Dubai, waar nog altijd flink gebouwd wordt. Je verbaasd je over de metershoge gebouwen. Dubai Marina heeft een breed uitgegraven kanaal, vanwaar je met een boot aan beide kanten de zee kunt bereiken Het gebied rondom de jachthaven, is waarschijnlijk het beste gebied om in de hitte van Dubai te wandelen, je vindt er diverse restaurantjes, terrasjes en winkels. Kortom je hoeft je er niet vervelen.

'302068' door pdanielse '302068' door pdanielse

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Arabier

pdanielse

Deze man was samen met vrouw en kind op bezoek in het Heritage dorp in Dubai. We maakten een praatje over de kleding die vele mannen en vrouwen in deze Emiraten dragen. Een witte djellaba met een witte doek en dubbele, zwarte band over het hoofd. De vrouwen gaan doorgaans helemaal in het zwarte gekleed. zo onopvallend mogelijk dus.....zonde!

'460072' door neretslok '460072' door neretslok

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Hoog hoger hoogst

neretslok

Dubai is een indrukwekkende stad. Alles is hier groot en duur. Wandelend in het centrum heb je soms mooie doorkijkjes tussen de hoge gebouwen door naar andere hoge gebouwen. Mooi om te zien, vind ik.

'410589' door Rhodaxx '410589' door Rhodaxx

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Van bovenaf

Rhodaxx

Dubai Arabisch:دبي ; in het Arabisch uitgesproken als Doe-bei-i) is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en de hoofdstad van het gelijknamige emiraat. Van de vroegste geschiedenis van Dubai is niet veel bewaard gebleven, op enkele sporen van bewoning rond 2000 v. Chr. na, in Jumeirah en Al-Qusais. Uit documenten uit de vierde eeuw blijkt dat de Grieken aanwezig zijn geweest in de regio. De traditionele activiteiten waren vee hoeden, planten kweken en vissen. Maar men ging ook handelen: de strategische ligging zorgde er voor dat Dubai in de oudheid reeds een belangrijke handelspost was tussen de landen aan de Perzische Golf en het Indisch Subcontinent. (Bron: Wikipedia) Foto gemaakt vanuit het vliegtuig bij een tussenlanding.

'490379' door Meilans '490379' door Meilans

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Ontdek de kruidensoek

Meilans

Volg je neus en je komt zeker en vast terecht in de kruidsoek van Dubai. Bij ons is deze stad vooral bekend omwille van de superlatieven, maar er is ook een interessante oude stad, met leuke soeks. Rondwandelen in de kruidensoek is een festijn voor alle zintuigen.

'447919' door chateau '447919' door chateau

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Together in Dubai.

chateau

Vlak in de buurt van de 828 meter hoge Burj Khalifa staan twee enorme marmeren standbeelden van ruim 4 meter hoog. Ze zijn gemaakt door de Syrische kunstenaar Lufti Romhein. Het kreeg de naam Together mee en symboliseert de Arabische waardigheid.

'490078' door adelheid '490078' door adelheid

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Panorama Marina

adelheid

Je kunt in Dubai zwemmen, skien, uitgaan, shoppen....enz. Een van de leukste dingen vond ik echter het fotograferen van de skyline op verschillende plekken, en dan liefst in het blauwe uurtje. Het weer is meestal goed, en lekker warm dus je kunt rustig experimenteren met de camera op statief, stitching en bracketing uitproberen enz. Voor mij een heerlijke bezigheid, en natuurlijk helemaal gratis. (graag openen voor beste beeld)