Dubai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dubai op zaterdagochtend

Dubai,
Verenigde Arabische Emiraten


Wij logeren vlakbij de Mall of the Emirates (met de indoor skihelling) waar ook een metrostation is.
De metro wordt vooral gebruikt door mensen die in Dubai wonen en werken, maar toeristen nemen steeds vaker de metro als alternatief voor taxi’s en huurauto’s. Een erg druk metrostation is die van de Dubai Mall. Vooral op donderdag- en vrijdagavond maken duizenden mensen van de metro gebruik om de Dubai Mall en Burj Khalifa te bezoeken.
Wij nemen de metro naar Dubai Mall op zaterdagochtend. In het grootste winkelcentrum ter wereld is ruimte voor zo'n 1200 winkels. De totale winkeloppervlakte bedraagt meer dan een half miljoen vierkante meter. Er zijn parkeerplaatsen voor 14.000 auto's. In het atrium van Dubai Mall staat ook het grootste aquarium ter wereld.
Het is helemaal niet druk op het plein bij de fonteinen voor de Mall. De fonteinen zijn ’s avonds verlicht, er worden lichtshows gegeven en dan ziet het er zwart van de mensen.
Nu loopt er een groepje Arabieren, ze doen misschien zaken of ze hebben een rondleiding en gaan daarna lunchen. De vroege toeristen nemen een ijsje en wandelen dan op hun gemak over de brug naar de Bazaar, waar de prijzen redelijker zijn.
We vermaken ons prima, zien de stretched limousines aankomen waar families met kinderen, gehuld in de duurste modemerken, uitstappen. De kinderen gaan naar de indoor crèche of speeltuin of gamehal, voor iedereen is er wel iets.

Nog wat extra info over de metro
Het metrosysteem bestaat uit drie lijnen waarop onbemande metrotreinen rijden: rood, groen en paars (2020)
Het openbaar vervoer werkt met zogenaamde NOL kaarten. Dit systeem is te vergelijken met de Nederlandse OV-chipkaarten. Voor toeristen zijn er de rode kaartjes, de zogenaamde NOL Red Tickets. De kaart zelf kost AED. 2,00 om aan te schaffen plus de ritprijs die afhankelijk is van de afstand of het aantal zones dat je aflegt. Als je een paar ritten op een dag maakt kan het handig zijn om een dagkaart te gebruiken. Deze kost 14+2 AED voor de standaard treinzones.
De treinen rijden vanaf 6 uur 's morgens, maar op vrijdag vanaf 10 uur.