De favoriete hotspots in Dubai image
Claudia

De favoriete hotspots in Dubai

Ooit, in een grijs verleden, was Dubai een stoffig havenplaatsje. Nu is het een wereldstad waar je de ene dag van de meest luxe hotels en restaurants aan het strand kunt genieten en de volgende dag op een kameel door de woestijn rijdt. Vier locals delen hun hotspots.



Bab al Shams Desort Resort (Foto: Bab al Shams Desort Resort © Columbus Travel)



Wat te doen in Dubai



Dit zijn de favoriete plekken van locals Monica Kapla, Catherine Russel, Laurel Munshower en Samantha Wood.



Bab al Shams Desort Resort



‘Op het buitenterras van het rustige en stijlvolle Bab al Shams Desert Resort word je er fijntjes aan herinnerd dat Dubai midden in de woestijn ligt. Ik kom hier vooral graag met zonsondergang om van het uitzicht en de befaamde pizza’s te genieten!’ Bab al Shams, www.meydanhotels.com.



Meena Bazaar



Dubai heeft veel Indiase en Pakistaanse inwoners, die hun eten en cultuur uit het moederland hebben meegebracht. De Indiase wijk, geconcentreerd rondom de Meena Bazaar, is een van mijn favoriete plekken in de stad. Ik koop hier mooie stoffen, bezoek kleermakers of laat zilveren sieraden dopen in goud voor een fractie van de Europese prijzen. Om de dorst te lessen drink ik bij kleine straatstalletjes verse kokosmelk of masala chai, kardemom- en gemberthee. Er zijn ook tal van Zuid-Indiase vegetarische restaurants in het gebied te vinden. Dosa’s, dunne pannenkoeken van rijst en linzen met pittige aardappelvulling, zijn het lekkerst!’





Loungebar 360° (Foto: Jumeirah International LLC © Columbus Travel)



Jumeirah Beach Hotel



‘Vanaf de pier van de loungebar 360° heb je een geweldig uitzicht op de kustlijn, het wereldbekende vijfsterrenhotel Burj Al Arab en de spectaculaire zonsondergang. Doordeweeks ga ik hier heen om te loungen en een drankje te doen, maar op een vrijdag zorgen dj’s voor een echt feestje. Zorg er in het weekend wel voor dat je op de gastenlijst staat en je een goedgevulde portemonnee meeneemt.’ 360°, Jumeirah Beach Hotel, www.jumeirah.com.



Kamperen in de woestijn bij Dubai



‘In de koele wintermaanden vind ik het geweldig om te kamperen in de woestijn. Ik vertrek altijd op donderdag en als ik eenmaal de juiste plek heb gevonden, zet ik de tent op en maak een vuurtje. En dan is het simpelweg wachten op een fenomenale zonsondergang in de duinen. Vrijdagochtend breek ik na een kop koffie en een croissantje de boel weer af en ga naar huis. Heb je geen eigen 4x4? Ervaar de woestijn onder professionele begeleiding, bijvoorbeeld via Beyond the Dunes.’ Beyond the Dunes, www.beyondthedunes.com.



1762 Gourmet Deli Co



‘Aan elegante bars en restaurants in Dubai geen gebrek, maar als ik gewoon een lekkere lunch wil halen ga ik naar de 1762 Gourmet Deli Co. Ze serveren hier heerlijke sandwiches, maar ook wraps en zoetigheid met een Arabische twist.’ 1762, Sheikh Zayed Road DIFC, www.1762.ae.



O’ de Rose



‘Een charmant boetiekje met een Arabische twist is O' de Rose. De eigenaars, drie nichtjes uit Beiroet, verkopen er kleding en accessoires, maar ook meubels en moderne kunst. Alle producten zijn handgemaakt en uniek. Ik word er altijd begroet met een rozenwaterdrankje van het huis.’ O’ de Rose, Al Wasl Road in Umm Suqeim 2, www.o-derose.com.





The Terrace in Dubai (Foto: Park Hyatt Dubai © Columbus Travel)



The Terrace



‘Vanaf The Terrace in het Park Hyatt Dubai heb je een lekker uitzicht over alle drukte op de Dubai Creek. Het liefst neem ik plaats op het buitenterras, waar je tussen de palmbomen van een drankje kunt genieten. Binnen is er een goede seafood raw bar, die heerlijke oesters, zalm en kaviaar serveert.’ The Terrace, Park Hyatt Dubai, Baniyas Rd, www.dubai.park.hyatt.com.



Meydan Racecourse



‘Het grootste sociale event van het jaar is de Dubai World Cup, de meest opulente paardenrace ter wereld, op de Meydan Racecourse. Zelfs als je niet van paardenraces houdt, is het circuit een must — mensen kijken is hier net zo interessant. Het enige nadeel? Je bevindt je hier op islamitisch grondgebied en gokken is dan ook strikt verboden.’ Meydan Racecourse, Al Meydan Road, Nad Al Sheba, www.meydan.ae.



Rivington Grill



‘Voor een chic diner kom ik graag bij het Britse Rivington Grill, met zicht op fonteinen en ’s werelds hoogste toren en grootste winkelcentrum Burj Khalifa. Uiteraard het spectaculairst in de avond, als alle lichtjes branden.’ Rivington Grill, Souk Al Bahar, Downtown Burj Khalifa.



Dune bashen



‘Tijdens de koelere wintermaanden ga ik graag dune bashen, off-road rijden in de woestijn. Mijn tripjes worden steevast afgesloten met een drankje en een Arabische barbecue. In de woestijn kun je je ook laten beschilderen met henna, een kamelentocht maken of buikdansles volgen. In de stad zijn verschillende reisorganisaties die excursies aanbieden.’ Definitely Dubai, www.definitelydubai.com.