Hoogste gebouw staat in Dubai image
Nadine

Hoogste gebouw staat in Dubai

Vandaag wordt in Dubai de hoogste toren ter wereld geopend. De Burj Dubai (Dubai Toren) is het hoogste bewoonbare gebouw ter wereld.

Hoe hoog het gebouw precies is, is lang geheim gehouden. Morgen zal bekend gemaakt worden wat de precieze hoogte is. Wat we wel al weten, is dat de 800 meter overschreden wordt. In het immense pand kunnen dan ook maar liefst 12.000 mensen wonen.

Hotel

De Burj Dubai heeft appartementen in verschillende prijsklassen. Wie graag een stulpje wil aanschaffen, mag echter wel diep in de buidel tasten: een woning begint bij ongeveer 3 miljoen euro. Daarnaast zijn er in de toren chique restaurants, een hotel en luxe kantoren gevestigd. De parkeergarage onder de grond biedt plaats aan 3.000 auto’s.

Uitzichtplatform

Op de 124e verdieping ligt 'At the Top' , het hoogstgelegen uitzichtplatform ter wereld. Daar zie je bijvoorbeeld van bovenaf de 274 meter hoge fontein die voor het hotel staat.

Hoogmoed

Het ontwerp van de architect Adrian Smith is volgens waarnemers een verwijzing naar de bijbelse Toren van Babel, welke symbool staat voor de hoogmoed van de mens. Bij helder weer is de toren vanaf een afstand van 95 kilometer al te zien.

Ceremonie

Vandaag viert de Sjeik Mohammad bin Rashid al-Maktoum (60) tijdens de openingsceremonie eveneens dat hij inmiddels vier jaar regeert in het Arabische emiraat. Het land heeft meer dan 50 miljard euro schuld en moest eind vorig jaar de aflossing hiervan uitstellen. Desondanks is de bouw van de maar liefst drie miljard kostende toren uiteindelijk wel afgerond.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.