Geen strandvakantie in Dubai image
Wilfried

Geen strandvakantie in Dubai

Wie van plan was naar het luxueuze Dubai te gaan voor een heerlijke zon- en zeevakantie, doet er goed aan zijn reisplannen te herzien. Een deel van het exlusieve strand Jumeirah is afgezet vanwege de aanwezigheid van de Escherichia Coli bacterie. Het nieuws is een flinke tegenvaller voor de metropool, dat graag het imago hoog wil houden van exclusief vakantieoord.

De E.coli bacterie leeft in de dikke darm van mens en dier en komt mee met de ontlasting. Aangezien een hoog percentage in de wateren van Dubai werd geconstateerd, is dit een indicatie dat het vervuild is. "Het is net alsof je in een toilet zwemt", aldus Keith Mutch, manager van een exclusieve zeilclub aan het strand.

Illegaal afval
Waarschijnlijk is de vervuiling ontstaan door vrachtwagens die hun afval in de oceaan lozen. De lokale autoriteiten liggen onder vuur omdat ze weinig tegen deze illegale dump ondernemen. Daarnaast heeft Mutch tussen de rotsen bij het strand een afvoerbuis ontdekt, dat afval uit het industriele gebied kilometers verderop de zee in spuwt. De buis was oorspronkelijk bedoeld om overtollig regenwater af te voeren, maar vrachtwagenchauffeurs die hun lading afval eigenlijk naar het verwerkingsbedrijf moeten brengen, gebruiken het afvoerkanaal als dumpplek. "Het afvalwerkingsbedrijf ligt midden in de woestijn en we krijgen niet genoeg betaald om daarheen te rijden", stellen de chauffeurs.

Stappen
De autoriteiten zeggen stappen te hebben ondernomen en garanderen toeristen dat het water weer schoon is. Maar Mutch twijfelt daaraan. Uit de testen die hij recentelijk heeft laten doen, blijkt dat het water nog steeds uitwerpselen en daarmee een hoog percentage van de bacterie bevat.

Foto door Djoosen.reisreporter.nl