Lycische kust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De vismarkt van Fethiye

Lycische kust,
Turkije


Eten op de vismarkt van Fethiye is een bijzondere ervaring. En dat begint al het het vinden van de locatie: gewoon je neus (en het geluid) volgen. De markt bevindt zich op een binnenplaats. Van buiten heb je (op de lucht na) eigenlijk niet eens goed in de gaten wat zich achter de muren afspeelt. Zodra je de poort onderdoor loopt, kom je in een andere wereld terecht.

In het midden van de binnenplaats bevindt zich een flink aantal viskramen omgeven door talloze restaurantjes. Het is er in de avond een drukte van belang. Marktkooplui prijzen hun waren aan en proberen de langslopende klanten voor zich te winnen. Laat je Hollandse hang naar structuur los en laat je meevoeren in het spel. Geef je ogen goed de kost, bedenk waar je trek in hebt, zoek een mooie vis uit en kies een restaurantje waar je wilt gaan zitten. De door jou gekochte vis wordt naar het restaurantje gebracht, klaargemaakt en bij je tafeltje gebracht.

Ondanks de drukte en het rumoer is het een sfeervolle plek om te eten. Op de binnenplaats staan prachtige grote bomen vol met lichtjes, gedekte houten tafeltjes en je wordt er uitstekend verzorgd. En, het is echt niet alleen maar een plek waar veel toeristen komen eten, ook de Turken uit Fethiye komen hier graag.