Kanchanaburi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Aziatische olifant

Kanchanaburi,
Thailand


Deze foto maakte ik in Thailand. De olifant op de foto is Malee, een olifant die in een hands-off olifanten opvang woont. Ik heb deze opvang helpen opzetten in 2019. Malee is een oude dame in de 60. Ze heeft een zwaar leven gehad in de toeristenindustrie. Ze heeft in de houtkap gewerkt, totdat zij een zware boomstam tegen haar been aan kreeg waardoor haar been brak. Nu leeft Malee in een gebied waar zij vrij kan rondlopen zonder hordes toeristen om haar heen. Meer weten over de handsoff opvang en Malee? Kijk op www.somboonlegacy.org

Deze foto is onderdeel van mijn "In de Spotlight" serie. Met deze serie zet ik dieren letterlijk in de spotlight om ons weer bewust te maken van wat de natuur voor moois en bijzonders te bieden heeft en dit te koesteren.

Ik wil graag mensen inspireren. De natuur en wildlife dichter naar de mens brengen met de boodschap dit te koesteren. Dieren en natuur hebben geen stem. Door ze in beeld te brengen, en hiermee een gevoel op te wekken bij mensen, hoop ik de dieren een stem te geven en mensen te laten realiseren wat voor moois de wereld te bieden heeft en dat we ervoor moeten zorgen dat dit blijft bestaan.