Kanchanaburi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Krasae Cave aan de Death Railway

Kanchanaburi,
Thailand


Krasae Cave is een bijzondere plek om te bezoeken. De Death Railway loopt langs Krasae Cave en er wordt gezegd dat dit een van de mooiste plekken is waar de railway langs komt. Gek genoeg hebben nog niet veel mensen dit prachtige plekje ontdekt. Geen Wikipedia pagina of een stukje in de Lonely Planet.

Krasae cave werd tijdens de bouw van de Death Railway in WWII gebruikt als campsite door de krijgsgevangenen. Nu staat er een grote gouden boeddha beeld in de grot en is het een heilige plek.

De plek is gemakkelijk te bereiken via de auto of met de trein. Het ligt op ongeveer een uur van de stad Kanchanaburi. Je kunt daar de trein pakken en uitstappen op het Thamkrasae Station en het spoor lopend volgen naar de grot. Als je met de auto gaat net als ik: er is een parkeerterrein waar je de auto gemakkelijk kwijt kunt. Als je de auto uitstapt, kom je terecht op een Birmees marktje met leuke souvenirs, kleding en eettentjes. Als je het marktje helemaal af loopt, kom je uit op de spoorlijn. Loop richting het mooie uitzicht van de River Khwai Noi en je ziet de grot liggen aan je linkerzijde.

Toen ik daar was, was ik de enige in de grot op 1 lokale bewoner na. Een jongetje van een jaar of 6 die naar de shrine was gekomen om wierook aan te steken. Het jongetje vond mijn camera erg interessant en vroeg (met handen en voeten) of hij de camera vast mocht houden. Natuurlijk gaf ik hem mijn camera, zo'n lief gezichtje zeg je niet snel nee tegen! Al snel begon hij foto's te maken van alles om hem heen. Wat een leuk gezicht om te zien, zo enthousiast. Het deed me denken aan mijn eerste keer dat ik een camera vasthield. Ik deed precies hetzelfde als dit kleine jongetje. Ik denk graag dat dit moment voor hem misschien een belangrijke is geweest. Dat het een droom om te fotograferen heeft doen ontstaan, net zoals dat bij mij gebeurde zoveel jaren geleden.