Hua Hin

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kui Buri National Park

Hua Hin,
Thailand


Op ongeveer 1,5 uur rijden van Hua Hin, de bekende koninklijke badplaats aan de Golf van Thailand, ligt het schitterende Kui Buri National Park (NP). Het nationale park ligt in de Tenasserim Hills in Prachuap Khiri Khan Province, tegen de grens met Myanmar.
In Kui Buri NP leven ongeveer 320 Aziatische olifanten, die je hier in hun eigen natuurlijke habitat kunt zien. Een groot (positief!) contrast met alle toeristische activiteiten die in Thailand met olifanten worden ondernomen.

Het is goed mogelijk om Kui Buri NP te bezoeken als dagtrip vanuit Hua Hin. Wij hebben dit gedaan door met een auto met chauffeur naar het Huai Luek Substation te rijden. Daar zijn lokale gidsen beschikbaar, die je met een pickup truck kunnen rondleiden door een gedeelte van het nationale park, de Huai Luek Wildlife Watching Area. Onze gids sprak zeer gebrekkig Engels maar was erg enthousiast om ons de prachtige natuur te laten zien.

Tours zijn mogelijk vanaf 14:00u, maar vanwege de hitte laten de meeste dieren zich pas tegen het einde van de middag zien. Kosten bedragen THB 850 per pickup truck (inclusief chauffeur en gids). Daarnaast moet je nog entreegeld voor het nationale park betalen: THB 200 per volwassene en THB 100 per kind.

Wij hebben Kui Buri NP bezocht met onze kinderen van 5 en 2 jaar oud en zij hebben - net als wij overigens - hun ogen uit gekeken!