Ayutthaya

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Koppensnellers in Ayutthaya

Ayutthaya,
Thailand


De geschiedenis van Thailand begint gedurende het eerste millennium met de migratie van de Thai vanuit Zuid-China naar het huidige Thailand. Daar vestigden ze hun eigen koninkrijken, met een eerste bloei in Sukhothai en daarna gedurende 4 eeuwen in het Koninkrijk Ayutthaya.
De koningen van Ayutthaya probeerden diverse keren Lanna (een koninkrijk rondom Chiang Mai) te veroveren, omdat de Birmezen daar een bedreiging vormden. Dat mocht niet baten, want nadat die Lanna definitief in hun macht hadden en hun land verenigd hadden onder een machtige dynastie, deden ze vanaf 1750 meerdere invallen
In 1767 werd Ayutthaya vernield en geplunderd en kwam er een eind aan alle pracht en praal. De prachtige tempels veranderden langzaam maar zeker in ruïnes en werden overwoekerd door de natuur.
De ruines zijn nog steeds indrukwekkend om te zien en gelukkig blijven ze goed geconserveerd, zodat we ze nog lang kunnen bewonderen. Er is zoveel te zien dat je beter een fiets kunt huren om van het ene naar het andere monument te fietsen.