Andaman kust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ko Lanta (meerdere tips)

Andaman kust,
Thailand


Wil je in juli of augustus naar Ko Lanta in Thailand?
Dat kan. Het is er wel laagseizoen, dus het is erg rustig op het eiland. Wij vonden dat fantastisch. Er zijn heel weinig toeristen en de locale mensen komen juist tot leven. Wij zaten in de baai Ao Kantiang.


Ik heb zelf enorm lopen zoeken op internet hoe je vanaf het vliegveld van Krabi naar Ko Lanta kan reizen. Aangezien er nauwelijks iets te vinden viel, wil ik deze ervaring met jullie delen!

We namen een busje vanaf het vliegveld naar Krabi town (kosten 90 baht per persoon (1,80€).) We werden daar afgezet bij een guesthouse cq. touroperator. Zij regelden direct een busje naar Ko Lanta (250 baht per persoon, 5,-€). Ik heb het beide keren over gedeeld vervoer.
Het is een hele leuke reis, waarbij je met twee veerpondjes uiteindelijk op Ko Lanta komt! Je reist namelijk via Ban Hua Hin.
Het busje zet je af op het eiland. Vanaf daar kan je een taxi nemen naar het plaatsje waar je heen wilt. Slim is om al één overnachting vooraf te boeken (kan ik Krabi town), want dan haalt jouw accommodatie je gratis op.

Je hebt er overnachtingsmogelijkheden in allerlei soorten en prijsklasses, dus voor ieder wat wils!

Let op, omdat het 'laag-seizoen' is, heb je in het noorden soms helemaal geen strand vanwege het hoge water. Vandaar dat wij ook richting het zuiden van het eiland gingen.

Nadeel als je hier in juli / augustus heen gaat, is dat je niet kan duiken! Helaas was bij ons het weer te slecht! De golven waren te hoog om bij de duikplek te komen.

Ik raad je echt aan om met een scootertje het eiland rond te toeren. Erg leuk om alle baaitjes te zien! Wij zijn ook per scooter naar het Ko Lanta NP gegaan, helemaal in het zuiden. De weg is wel heel slecht, dus houd hier rekening mee. Het is slim om in je eentje een scooter te huren. Wij hadden met zijn 2en een scooter en ik moest dan ook vaak afstappen, omdat we de bult niet omhoog kwamen. Op hele stukken ligt ook geen asfalt, dus het is wel lastig rijden.

Het NP is erg leuk om te zien. Je kan er op het strand liggen en mooie wandelingen maken. Tip is om wel wat eten en drinken mee te nemen, want alles was gesloten!

Wij waren er: 12-20 /07/09