Kaohsiung

'489221' door passiefoto '489221' door passiefoto

TaiwanKaohsiung

TaiwanKaohsiung

Tijger en draak pagod

passiefoto

Een pagode is een boeddhistische tempel in de vorm van een toren waarbij elke verdieping een eigen dak heeft. Hier zijn twee torens te zien met elk een efteling-achtige ingang.... Als je door de draak en de tijger loopt, zie je allemaal bijzondere schilderingen. In Nederland vind je in Almere-Buiten ook een pagode. Kaohsiung is de tweede grootste stad in Taiwan. Het jaarlijkse Kaohsiung Lantern Festival wordt aan de oevers van de rivier "de Liefde" gehouden. Er vindt dan een prachtige rivier-side laser-, vuurwerk en water- fonteinshow plaats. De oevers worden geflankeerd met folk optredens, muziek of dans shows, stands van traditionele ambachten en lekkere hapjes. De bomen langs de oevers zijn bedekt met glinsterende lantaarns, waarvan het licht reflecteert op het kabbelende water van de rivier.

'350839' door mariskav '350839' door mariskav

TaiwanKaohsiung

TaiwanKaohsiung

Boeddhisme in Taiwan

mariskav

Foguangshan, een van de grootste boeddhistische kloosters in Taiwan, is gebouwd in 1967. Het klooster is enorm, met onder andere 'the great Buddha land', bestaande uit 480 Buddha's en 'the great Buddha' van 36 meter. Verder is er een Buddha museum, eetzalen, slaapzalen, meditatie zalen en velen kleine 'shrines' en de 'main shrine'. Hier was o.a. deze Buddha te vinden. Een erg indrukwekkend complex!

'372194' door Photonook '372194' door Photonook

TaiwanKaohsiung

TaiwanKaohsiung

Buddha van onderwijs

Photonook

Deze Buddha van onderwijs (Sakyamuni) staat geflankeerd door nog twee Buddha's in de "hoofd' tempel van Fo Guang Shan in Taiwan. Fo Guang Shan (letterlijk "Buddha's Light Mountain") is een internationaal Chinees Buddhistisch Mahayana klooster orde gebaseerd in Taiwan. Opgericht in 1967 door de eerbiedwaardig meester Hsing Yun, één van de grootste Buddhistische organisaties. Het hoofdkwartier Fo Guang Shan, gelegen in Kaohsiung, is de grootste Buddhistische temple in Taiwan. De organisatie zelf is ook een van de grootste goede doelen in Taiwan.

'489185' door passiefoto '489185' door passiefoto

TaiwanKaohsiung

TaiwanKaohsiung

Draak en tijger pagod

passiefoto

Een detail van de ingang van deze tempel, welke representatief is voor de traditionele cultuur in Kaohsiung. De tempel bestaat uit twee torens met 7 verdiepingen (en een dubbele wenteltrap voor stijgende en dalende bezoekers) en daarbinnen vele schilderijen. o.a. van Confucius. Hoewel deze foto wellicht associaties oproept met Efteling-achtige attracties, is een bezoek aan deze tempel zeker de moeite waard.

'566554' door EdwinS '566554' door EdwinS

TaiwanKaohsiung

TaiwanKaohsiung

Street food

EdwinS

Zo, dat is lang geleden dat ik hier wat heb geplaatst. Maar dat komt omdat ik super druk was met de voorbereidingen voor onze emigratie plannen. Mijn hemel, wat komt er dan wat op je af... Ik heb mijn profiel aangepast. Daar staan nu twee links naar onze website en Facebook. Kom gerust eens kijken. Deze foto is gemaakt in één van mijn favoriete landen, Taiwan. Wat hoop ik dat ik hier in de toekomst nog eens voor langere tijd aan het werk kan.

'571945' door Nickyfotograaf '571945' door Nickyfotograaf

TaiwanKaohsiung

TaiwanKaohsiung

Fo Guang Shan Buddha.

Nickyfotograaf

Fo Guang Shan Buddha Museum Kaohsiung mag je niet missen als je een rondreis maakt in Taiwan. Wat een groot maar schitterend complex. het ligt in de buurt van Kaohsiung. Er is een grote parkeerplaats mocht je met de auto komen. Vandaar uit loop je naar het informatiecentrum waar je zeer vriendelijk wordt ontvangen. Als je verder loopt kom je bij de ingang. Eerst passeer je de wc's in de vorm van een bus. Ziet er grappig uit. Zodra je binnen bent heb je diverse shops en een Starbucks. Verder lopend kom je op een gigantisch soort plein met pagodes. Op het eind van dit plein een stupa met zeer groot Buddha beeld erop. Binnen in dat gebouw is ook weer van alles en nog wat te bekijken o.a. een tand van Buddha. Ook het grote Buddha beeld kan je van redelijk dichtbij bekijken vanaf het dak van het gebouw. Eenmaal terug richting shops kan je nog richting het Fo Guang Shan klooster lopen. Onderweg kom je allerlei beeldjes tegen op de route. Ook dit is een gigantisch gebied waar je rond kunt lopen. Je kunt naar weer een gigantisch grote staande Buddha lopen die omringd wordt door 42000 kleinere Buddha beeldjes. Je kijkt je ogen uit. Het hele complex is nog vrij nieuw en ziet er overal super schoon uit. Ook de mensen die er werken zijn super vriendelijk. Zeker een aanrader om zeker een aantal uren naar toe te gaan.