Zuid Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Neem de trein!

Zuid Sri Lanka,
Sri Lanka


Reizen met de trein en Sri Lanka zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is ook voor de lokale bevolking een favoriet vervoersmiddel. En geef ze eens ongelijk. Elke dag gebruiken vele Sri Lankanen de trein om naar hun werk of naar familie te reizen. Met de trein Sri Lanka door reizen is erg relaxed, gemakkelijk en onwijs goedkoop. In vergelijking met veel andere landen rijden treinen in Sri Lanka vrij goed op tijd en ook al rijdt de trein langzaam, door de drukte op de weg ben je uiteindelijk niet eens veel langer onderweg. Onderweg wordt je ook nog eens getrakteerd op de mooiste uitzichten en het leven in de trein biedt een geweldige kans om in contact te komen met de lokale bevolking. Als je niet minstens één keer een stukje met de trein Sri Lanka door hebt gereisd heb je echt wat gemist.

De verschillende routes
Sri Lanka kent een vrij uitgebreid spoornetwerk, waardoor je op veel plekken met de trein kan komen. Er zijn veel verschillende routes en zeker de meer fotogenieke routes zijn eigenlijk een must als je door Sri Lanka reist. Achteraf gezien is het reizen met de trein één van de highlights geweest van onze rondreis door Sri Lanka, maar welke treinreis moet je dan kiezen? Mijn advies is: ga zo vaak mogelijk met de trein, zeker als je de tijd hebt en de trein (ongeveer) op jouw bestemming komt.
Routes:
Door de theeplantages: Colombo – Kandy – Hatton – Nuwara Eliya – Badulla
langs de kust: Colombo – Galle – Matara
Naar de Oostkust: Colombo – Galoya – Polonnaruwa – Batticaloa of Trincomalee
Naar het verre Noorden: Colombo – Anuradhapura – Talaimannar/Vavuniya – Jaffna
Colombo Commuter: Colombo – Negombo – Chillam – Puttalam

Ik kon op veel belangstelling rekenen tijdens mijn fotograferen. Wellicht ook door mijn blanke uiterlijk en blonde haar.


Bron: website van Yvonne van der Laan