Zuid Sri Lanka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Privé-eilandje

Zuid Sri Lanka,
Sri Lanka


Ondanks dat het qua temperatuur best lekker is, word ik toch niet al te vrolijk als ik naar buiten kijk. Het is bijna augustus en al weer een grijze dag! Meer dan op andere dagen, denk ik dan aan reizen die Eefje en ik hebben gemaakt. De trouwe lezertjes onder u hebben vast al opgemerkt dat de locaties altijd een heerlijke temperatuur hebben, met veel zon. Dit is een vereiste van mijn Eefje...

In gedachte ben ik nu in Sri Lanka. We zijn op weg naar Galle en passeren het dorpje Weligama en mijn oog valt op een eilandje... dat moet een privé-eilandje zijn en in mijn achterhoofd hoor ik Harry Belafonte zingen:

This is my island in the sun
Where my people have toiled since time begun
I may sail on many a sea
Her shores will always be home to me

Oh, island in the sun
Willed to me by my father's hand
All my days I will sing in praise
Of your forest, waters,
Your shining sand

As morning breaks
The heaven on high
I lift my heavy load to the sky
Sun comes down with a burning glow
Mingles my sweat with the earth below

Hoe gaaf zou het zijn om zo'n eilandje voor jezelf te hebben. Hopelijk is de 10e van de aankomende maand me eindelijk eens goed gezind en kan ik mijn eigen privé-eilandje kopen, mijn baan opzeggen... ach een mens moet blijven dromen!

Het kleine eilandje is Taprobane-eiland. Taprobane wordt ook wel het duivelseiland genoemd, kwade geesten zouden het als schuilplaats gebruikt hebben. In 1866 werd dit eiland gekocht door een Franse graaf en een Engelse lady. Zij lieten in 1927 een prachtig huis bouwen, dat zij Taprobane noemden. Na de dood van de edelman heeft er nog een schrijver gewoond en een rijke zakenman. (bron: www.vanverre.nl)

Het eilandje kan gehuurd worden en blijkbaar ook nog betaalbaar, mits voor een grotere groep. Het eiland heeft een luxe villa waar verschillende koningshuizen en beroemde schrijvers eerder hebben geslapen. De vijf slaapkamers hebben allemaal een balkon met uitzicht op zee. De villa is te huur vanaf 5106,25 euro per week voor tien personen. (bron: www.telegraaf.nl) Vanaf het strand kan je naar het eiland lopen, maar dan wel het laatste stukje door de zee.

Wegdromen is ineens een stuk dichterbij gekomen!