Trincomalee

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

School vissen

Trincomalee,
Sri Lanka


Kristalhelder water, kleurrijk marineleven, witte koraalstranden en een rijke onderwaterwereld maken van Pigeon Island National Park een idyllisch eiland. En dat op slechts 1 kilometer van de kust van Nilaveli Beach.

Pigeon Island is een echte aanrader voor jouw rondreis door Sri Lanka. Het eiland is een fijn rustpunt waar je kunt genieten van een mooi uitzicht over zee, wandelingen over rotspaden en kraakhelder water. Snorkelen is hier een leuke manier om kennis te maken met Sri Lanka’s onderwaterwereld. Bewonder het diverse marineleven wat verrijkt wordt door meer dan 300 soorten kleurrijke exotische vissen en waar verschillende soorten zeeschildpadden voor je langs zwemmen. Zwartpunthaaien van kleine formaten doen zich regelmatig voor, waarbij de kans op een ontmoeting van dichtbij wel erg groot wordt! Het eiland is tevens het broedgebied van de blauwe rotsduif, een inheems bedreigde vogel die binnen de rotsten van het eiland leeft.
Sri Lanka kent twee Marine National Parks, waarvan Pigeon Island er één is. Sinds de tsunami, die in 2004 grote delen van het land heeft verwoest, is er veel koraal afgestorven of verloren gegaan. Voordat het eiland een beschermd gebied werd, is het toerisme een lange tijd ongecontroleerd geweest, wat bijdroeg aan een negatieve impact op het koraal. Bron: www.undiscovered.nl

let op : foto even vergroten