Kandy

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ambuluwawa temple Gampola

Kandy,
Sri Lanka


De Ambuluwawa-tempel is een unieke en geweldige plek in Gampola, Sri Lanka. Zowel de plaats zelf als het panoramische uitzicht vanaf de plaats zijn adembenemend. De plaats is gelegen op een top genaamd Ambuluwawa met een hoogte ongeveer 3500 voet van zeeniveau.
Hoewel het de Ambuluwawa-tempel wordt genoemd, is het niet alleen een boeddhistische tempel. Toegewijden van alle vier de belangrijkste religies in Sri Lanka hebben hier verschillende plaatsen om te aanbidden. Maar het is meer een verbazingwekkend observatiepunt dan een religieuze plaats.De Ambuluwawa-tempel ligt op een paar kilometer afstand van de stad Gampola. Het bereiken van de plek is niet zo eenvoudig vanwege de steile helling van de heuvel. De top ligt op ongeveer 800 meter van de stad Gampola. Vanaf de ticketbalie moet ongeveer 2,5 km worden afgelegd om de plaats te bereiken. Er zijn verschillende opties die u kunt nemen om de heuvel op te klimmen, afhankelijk van uw voorkeur, fysieke conditie en de conditie van uw voertuig.
Als je van wandelen houdt en als je fit bent, kun je naar de top lopen. Het is zeker een geweldige ervaring. De bezienswaardigheden onderweg zijn echt prachtig. Je kunt ook een tuk-tuk huren bij de ingang en naar de top rijden.
Het middelpunt van de aantrekkingskracht is hier de prachtige hoge witte toren. Als je sterk genoeg bent, kun je met de wenteltrap eromheen naar de top ervan klimmen. De toren is 48 meter hoog en het is absoluut een opwindende ervaring om erop te klimmen. Stel je voor dat je de koude en sterke wind tegenkomt terwijl je op een slanke toren van 48 meter hoog bent. Er zijn tussenliggende platforms op weg naar de top, waar je kunt blijven en rondkijken. U hoeft zich daar geen zorgen te maken over de veiligheid, de trap en de platforms worden goed beschermd met leuningen. Het panoramische uitzicht op de omliggende bergketens en valleien is eveneens adembenemend.