Singapore foto's & tips

'498001' door ivonne '498001' door ivonne

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

De bijzondere tuinen.

ivonne

Net een paar dagen terug van onze lange reis, die we eindigden in de bijzondere stad Singapore. Het complex van Gardens by the Bay is meer dan 100 hectare groot en bedacht door de overheid in Singapore om de stad van meer groen te voorzien en zo een beter leefklimaat te creëren. Het bestaat sinds 2012 en is een mengeling van groen en strakke gebouwen. Twee grote koepels herbergen een regenwoud en bloementuin, er zijn diverse kleinere tuinen, een speel/water tuin voor kinderen en de bijzondere Supertrees Grove, waar deze foto gemaakt is. De bomen zitten vol met varens, bromelia's, orchideeën en nog diverse andere soorten planten. 's avonds zijn ze verlicht en is er een lichtshow. Alle energie die gebruikt wordt voor het licht wordt gegenereerd via speciale zonnepaneeltjes en regenwater wordt opgevangen voor de bewatering. Een indrukwekkende tuin! Ik raakte er niet uitgekeken. Voor de twee grote koepels moet je entree betalen, de rest van het park is gratis toegankelijk.

'441496' door niborv '441496' door niborv

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Lichtshow @ Marina ba

niborv

Elke avond zijn er een aantal lichtshows rondom de Marina bay. Als je aan de kant van het hotel staat en richting de stad kijkt zie je projecties op nevel. Als je aan de andere kant staat zie je een lasershow vanaf het hotel. Dit icm de verlichte gebouwen maakt het een geweldige ervaring.

'487736' door channeke '487736' door channeke

SingaporeGardens by the bay

SingaporeGardens by the bay

Uitkijkpunt!

channeke

Bij een bezoek aan Singapore is het erg leuk een kijkje te nemen in het Marina Bay Sands Hotel. Dit hotel (55 verdiepingen hoog) ligt in Marina Bay en geeft een prachtig uitzicht vanaf het 'skypark' op het dak. Naast dit imposante uitzicht heeft dit hotel ook alle faciliteiten om te shoppen en gezellig een hapje te eten. Van een diner in een Michelin restaurant tot een broodje kaas. Alles is er wel te krijgen. :-) Echt een bezoekje waard als je in de stad bent.

'264638' door albertensandra '264638' door albertensandra

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Marina Bay Sands...Ca

albertensandra

Locatie; Singapore Marina Bay Sands Casino. Misschien hebben de bouwers rekening met een zondvloed of tsunami gehouden dat als het water te hoog komt ze in ieder geval blijven drijven ;-))

'457080' door wisseschout '457080' door wisseschout

SingaporeGardens by the bay

SingaporeGardens by the bay

Gardens by the Bay

wisseschout

50 meter hoge superbomen die in de tuinen van ruim 100 hectare staan. Vanuit een enorm futuristisch gebouw kun je deze " bomen " zien, maar je kunt er ook op en tussen lopen over een loopbrug. De nep bomen zijn bekleed met allerlei planten en bovenop zijn enorme zonnecellen gebouwd. En als je hier gaat wandelen in de avond wordt je verrast door een lichtshow en krijgen de bomen in allerlei mogelijke kleuren

'508146' door sgtravel '508146' door sgtravel

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Luxe stopover in...Si

sgtravel

Onderweg naar Australië of Nieuw zeeland, maak dan eens een stopover in Singapore. Dit is een prima stad om in een paar dagen te verkennen, voor een beetje luxe kun je overnachten in het schitterende Marina bay Sands hotel. Dit 5* hotel is een aantal jaar geleden geopend, en bestaat uit 3 toren met daarop een surfplank. op dit dakterras bevind zich een 150 meter lang infinity pool, welke alleen gebruikt mag worden door hotelgasten.

'407187' door Regien '407187' door Regien

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Kampong Glam

Regien

Ondanks dat Singapore een mix is van een hoop culturen heerst er een prima saamhorigheidsgevoel in dit kleine staatje. Hoewel de oorspronkelijke bevolking Maleisisch is, bestaat het overgrote deel van de huidige bevolking uit Chinezen. Een bezoekje aan de zogenaamde 'etnic quarters' is er zeker de moeite waard. Singapore heeft uiteraard een China Town, maar je kunt ook 'n kijkje nemen in Little India waar je 'n prachtige Hindu-tempel kunt bezoeken. Op de foto zie je de Sultan moskee "Masjid Sultan" in de Maleisische moslimwijk Kampong Glam. Deze moskee is gebouwd in 1824 voor Sultan Hussein.

'537169' door sgtravel '537169' door sgtravel

SingaporeGardens by the bay

SingaporeGardens by the bay

Luchtbrug tussen de..

sgtravel

Bij een bezoek aan Singapore mogen de "Gardens by the bay" niet worden overgeslagen. Het meest opvallend zijn natuurlijk de super trees, grote stalen bomen welke volledig zijn begroeid met orchideeën en bromelia's. De grootste boom is 50 meter hoog waar ze een restaurant in hebben gemaakt,ook kun je tussen de boomtoppen lopen door middel van een luchtbrug. In de avonduren zijn ze schitterend verlicht en is er om 19:45 en 20:45 een lichtshow, waarbij ze alle kleuren van de regenboog krijgen !!!

'457227' door wisseschout '457227' door wisseschout

SingaporeGardens by the bay

SingaporeGardens by the bay

Gardens by the bay

wisseschout

Gisteren plaatste ik een foto van de " bomen " in de gardens by the bay overdag. De begroeide metalen bomen waar je op een hoogte van 22 meter tussen kan lopen. Nu een foto vanaf een hoog gebouw genomen in de avond zodat je een geweldig uitzicht hebt op de stad en de gardens. De bomen hebben elke paar minuten een andere kleur. Voor ons was Singapore een eindpunt na 3500 km fietsen

'399523' door Regien '399523' door Regien

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Singapore Skyline

Regien

Singapore is een heerlijke stad voor een stopover. Vervelen zul je je er niet snel. Er is genoeg te zien en te beleven en anders toch wel te shoppen! Deze foto maakte ik in 2006. Dit stuk van de skyline is nog hetzelfde gebleven, maar aan de overkant hiervan is een hoop veranderd in 7 jaar tijd. Daar prijkt inmiddels een stukje prestigieuze architectuur in de vorm van het Marina Bay Sands hotel met een immens groot rooftop zwembad en Gardens by the Bay met reuzenbomen die uit staalconstructies zijn vervaardigd.

'450531' door rriep '450531' door rriep

SingaporeChinatown

SingaporeChinatown

De oudste Hindoetempe

rriep

Prachtige details van de Sri Mariamman tempel. Het is de oudste Hindoetempel in Singapore. Binnen in de tempel bevinden zich vele kleurrijke sculpturen van goden, godinnen en mythologische dieren. De tempel mag alleen op blote voeten worden betreden.

'230822' door Femkeopwereldreis '230822' door Femkeopwereldreis

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Waterval in botanisch

Femkeopwereldreis

Een bezoek aan de Botanische tuinen in Singapore is absoluut de moeite waard. Behalve de diversiteit aan planten, zorgen ook de verschillende watervalletjes in de tuinen voor een complete droomtuin. Zeker goed voor fotografie.

'451386' door rriep '451386' door rriep

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Jungle

rriep

Dit is een plek waar ik echt helemaal tot rust kwam tijdens mijn reis. Een prachtig uitzicht over een adembenemend landschap. Een landschap met grote diversiteit aan bomen, planten en bloemen. Alleen al voor dit uitzicht, zou ik ooit een keer terug willen gaan.

'505064' door sgtravel '505064' door sgtravel

SingaporeColonial District

SingaporeColonial District

Singapore by night

sgtravel

Een kijk op de skyline van Singapore, gezien vanaf Marina bay. Dit uitzicht heb je vanaf de promenade net achter het marina bay Sands hotel, hier vind je ook veel leuke restaurantjes waar je heerlijk kun eten.

'264640' door albertensandra '264640' door albertensandra

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Clark quay

albertensandra

Locatie; Singapore Ik blijf vanavond bij mijn thema ‘Singapore by night”. Hier weer één van de vele gezellige plekken (Clark Quay) om ’s avonds rond te struinen en een terrasje te pikken. Ben wel benieuwd wat de energierekening is ;-))

'503088' door sgtravel '503088' door sgtravel

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Marina bay by night

sgtravel

Een foto genomen tijdens de lasershow vanaf het marina bay Sands hotel. Elke avond op het volle uur is er rond en vanaf het hotel een lasershow te zien onder begeleiding van muziek, het beste uitzicht hierop heb je vanaf Merlion park.

'503975' door sgtravel '503975' door sgtravel

SingaporeGardens by the bay

SingaporeGardens by the bay

Supertrees by night

sgtravel

Bij een bezoek aan Singapore mogen de "Gardens by the bay" niet worden overgeslagen. Het meest opvallend zijn natuurlijk de super trees, grote stalen bomen welke volledig zijn begroeid met orchideeën en bromelia's. De grootste boom is 50 meter hoog waar ze een restaurant in hebben gemaakt,ook kun je tussen de boomtoppen lopen op zo'n 15 meter hoog. In de avonduren zijn ze schitterend verlicht en is er om 19:45 en 20:45 een lichtshow, waarbij ze alle kleuren van de regenboog krijgen !!!

'490419' door MKamman '490419' door MKamman

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Singapore Sunset

MKamman

Op de laatste avond na 3 weken door Maleisië, Brunei en Singapore te hebben gereisd eindigde ik in de bar van het Marina Bay Sands hotel,je kent het wel, dat hotel met 3 torens waar een surfplank bovenop ligt met zwembad en observatory vanaf waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Maar dit kan ook gratis: neem de lift naar de bar en je hebt ditzelfde mooie uitzicht zonder entree kosten te hoeven betalen. Ik werd getrakteerd op een mooie laatste zonsondergang van deze reis, heerlijk plekje om met een cocktail van je laatste avond daar te genieten.

'490512' door MKamman '490512' door MKamman

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Singapore by night

MKamman

Na zo'n mooie zonsondergang als die ik gisteren plaatste, zakt de zon achter de horizon, gaan de lichtjes aan en krijg je dit uitzicht. Dit is wederom gratis (!) te bezichtigen vanaf het Marina Bay Sands hotel. Ga naar de bar (in de middelste van de drie torens), loop naar het terras en je hebt een fantastisch uitzicht over down town Singapore. Grappig detail: rechts naast je zit op hetzelfde niveau een zwembad met ditzelfde uitzicht. Dus terwijl jij daar met je drankje staat, zitten er rechts van je (met name) veel Aziaten in het zwembad te poedelen. Na nog één cocktail was het tijd om m'n backpack op te halen bij het hostel en m'n vlucht naar Nederland te halen. Super laatste avond van een fantastisch mooie reis door Maleisië, Brunei en Singapore.

'555480' door JMoerkens '555480' door JMoerkens

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Singapore on a Budget

JMoerkens

Singapore heeft de naam een dure stad te zijn. Eenmaal daar zul je al snel merken dat dit imago niet voor niets bestaat. Toch hoeft een bezoek je geen klauwen met geld te kosten. De stad is op haar meest sprookjesachtig wanneer de avond valt en alle gekleurde lichten rondom de Marina Bay de stad verlichten. Je kunt Singapore bijvoorbeeld als stop-over aan doen en slechts één nacht blijven. Dan heb je in ieder geval een avond in de stad, waarbij je een rondje kunt lopen rondom Marina Bay, veruit de mooiste bezienswaardigheid die ook nog eens gratis te bezoeken is. De prachtige architectuur, de mooie lichten en de levendige sfeer maken het tot een ervaring op zichzelf. Bovendien kun je op loopafstand ook de Gardens by the Bay bezoeken, de beroemde kunstbomen vol lichten, waar je gratis de lichtshow kunt zien. Slenter door de luxueuze en vooral schone shopping malls en geniet van de Aziatische keuken voor een prima prijs in de foodcourts aldaar. Overnachten kan bijvoorbeeld in een capsulehotel als je de kosten wilt drukken. Voor tussen de 20 en 25 euro heb je een eigen capsule met kluis waarin je je bagage veilig kunt opbergen. Singapore was ooit een suffe stop-over maar is echt een bruisende metropool geworden die het waard is om te bezoeken.

'365762' door don-chris '365762' door don-chris

SingaporeSentosa Island

SingaporeSentosa Island

Wit zand, helderblauw

don-chris

Helemaal in de stijl van Singapore: een aangelegd en kunstmatig gefabriceerd strand. Dit maakt het niet minder mooi en heerlijk vertoeven. Perfect om de stadse hitte van Singapore te ontsnappen en heerlijk te relaxen!

'435881' door wisseschout '435881' door wisseschout

SingaporeGardens by the bay

SingaporeGardens by the bay

Gardens by the bay

wisseschout

De 50 meter hoge futuristische bomen in de Gardens by the Bay verbonden met een 22 meter hoge loopbrug. Ze zijn bijna helemaal begroeid met bloemen en struikjes en bovenop liggen zonnepanelen. S'avonds zijn ze helemaal verlicht. De moeite waard. Dit was ons eindpunt van een hele lange fietstocht van Bangkok naar Singapore.