Chinatown foto's & tips

'450531' door rriep '450531' door rriep

SingaporeChinatown

SingaporeChinatown

De oudste Hindoetempe

rriep

Prachtige details van de Sri Mariamman tempel. Het is de oudste Hindoetempel in Singapore. Binnen in de tempel bevinden zich vele kleurrijke sculpturen van goden, godinnen en mythologische dieren. De tempel mag alleen op blote voeten worden betreden.

'534947' door DaphneLange '534947' door DaphneLange

SingaporeChinatown

SingaporeChinatown

Kleurrijk geloof

DaphneLange

Op de hoek van China town, vind je deze kleurrijke Hindu tempel. De Sri Mariammantempel genaamd. Dit is de oudste tempel die Singapore rijk is. Een bezoekje is ie zeker waard. En kijk dan vooral omhoog, want daar zie je al deze prachtige beelden, afstekend tegen de fantastische blauwe lucht. Het contrast is geweldig. Wat is het toch een mooi, interessant en kleurrijk geloof.

'535820' door DaphneLange '535820' door DaphneLange

SingaporeChinatown

SingaporeChinatown

Colorful Chinatown in

DaphneLange

Een stedentrip naar Singapore klinkt wel heel overdreven en eigenlijk is het dat ook! Maar in een spontane bui gingen we met 5 meiden een vriendin verrassen die sinds 4 jaar in Singapore woont. Een verrassing was het zeker! Een citytrip om never nooit meer te vergeten. Dit was ook meteen mijn eerste keer in deze geweldige stad. Het is hier echt zo divers en je kunt er van alles doen en beleven. Zo vind je er verschillende mooie tempels, veel kleurrijke panden, diverse wijken zoals Little India en Chinatown, kijk je je ogen uit in Haji Lane waar je prachtige streetart tegenkomt en kun je niet om de vele winkels heen, maar ook de skyline vol gigantische wolkenkrabbers is fantastisch. En dan hebben we het nog niet eens over het eten gehad! Jummm. Daarom is het een aanrader als je richting Nieuw-Zeeland, Australië of andere Aziatische landen vliegt om dit als tussenstop mee te pikken voor een aantal dagen. Je hoeft je er geen seconde te vervelen. Deze foto is gemaakt in kleurrijk Chinatown.

'531479' door DaphneLange '531479' door DaphneLange

SingaporeChinatown

SingaporeChinatown

Kleurrijke lampionnen

DaphneLange

Kleurrijk. Dat is het eerste wat me te binnen schiet als ik aan deze wijk terug denk. Chinatown is een levendige en gezellige wijk in Singapore die zeker een bezoekje waard is. De prachtige lampionnen, mooi beschilderde muren, vrolijke mensen, een hoop prullaria en lekker eten, dat is wat Chinatown allemaal te bieden heeft. En mijn camera draaide overuren! Ben jij hier al eens geweest of staat het nog op je lijstje?

'538189' door HTeeninga '538189' door HTeeninga

SingaporeChinatown

SingaporeChinatown

Prachtige Chinese...t

HTeeninga

Op reis bekijk ik de meeste kerken, moskeeën en tempels alleen van buiten. Maar op onze laatste dag in Singapore trok deze Chinese tempel toch mijn aandacht. Binnen waren ze druk bezig met offers klaar maken die je kon kopen. De mensen waren heel gastvrij en vriendelijk we mochten overal kijken en foto's van maken en dat terwijl er ook veel mensen aan het bidden waren. Bij mijn volgende reis ga ik zeker nog eens zo'n mooie tempel binnen stappen. Ik keek mijn ogen uit.

'527013' door Fransvdg '527013' door Fransvdg

SingaporeChinatown

SingaporeChinatown

In een tempel

Fransvdg

Singapore is de Verenigde Naties in zakformaat. Je komt er alle wereldgodsdiensten tegen. Maar de meerderheid van de bevolking - ongeveer driekwart - is van Chinese afkomst. Het is heel leuk om eens in een Chinese tempel te gaan kijken. Op mijn gescande dia zie je een man een wierook offer brengen. De schaal hangt daar blijkbaar voor veel Chinezen te hoog, want er zijn handige opstapjes voor ze neergezet.

'444216' door eabraas '444216' door eabraas

SingaporeChinatown

SingaporeChinatown

Sri Mariammam Temple

eabraas

In Chinatown bevindt zich de Sri Mariamman tempel, de oudste hindoetempel van Singapore. De tempel werd gebouwd in 1827 en is gewijd aan de god Mariamman.De tempel mag alleen op blote voeten betreden worden dus sandaaltjes uit! Binnen bevinden zich prachtige en kleurrijke sculpturen van goden, godinnen en mythologische dieren.

'455921' door DennisWierenga '455921' door DennisWierenga

SingaporeChinatown

SingaporeChinatown

Het mannetje van het.

DennisWierenga

Voor het stoplicht staat een monnik te wachten tot hij kan oversteken Het poppetje op het stoplicht heeft wel iets van hem weg, (zelfde kledingkleur, zelfde kapsel) ;-)

'450529' door rriep '450529' door rriep

SingaporeChinatown

SingaporeChinatown

Flowers in Chinatown

rriep

Schone straten, grote diversiteit aan eettentjes, kleurrijke bloemen en authentieke huizen kenmerkt zich in de wijk Chinatown, met op de achtergrond het Central Business District van Singapore.

'444288' door eabraas '444288' door eabraas

SingaporeChinatown

SingaporeChinatown

Prachtig beschilderde

eabraas

Dit is een van de prachtig beschilderde deuren aan de voorzijde van de Thian Hock Keng tempel in Chinatown. Deze tempel is een van de oudste en belangrijkste Chinese tempels in Singapore. Hij werd gebouwd in 1941 op de plek waar Hakka-Chinese immigranten aan land kwamen en eert Mazu, de godin van de zee.

'1073936' door wisseschout '1073936' door wisseschout

SingaporeChinatown

SingaporeChinatown

Tempels bezoeken

wisseschout

S.V.P openen Dwalen door de Chinese wijk in Singapore en tempeltjes binnenlopen. De geur van wierook een de vele kleurrijke beelden. Singapore een stad met veel contrasten.

'1063791' door jerogre86 '1063791' door jerogre86

SingaporeChinatown

SingaporeChinatown

Locals in Singapore..

jerogre86

Locals in Singapore zoeken verkoeling in de schaduw. Het dak van de Pagode biedt hen de verkoeling op een warme zomerse dag in het altijd gezellige Chinatown.