Chinatown

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dim Sum broodjes

Chinatown,
Singapore


Als je in Singapore bent en houdt van Aziatisch eten , breng dan een bezoekje aan de foodcourt daar. Er is enorm veel keuze en het is er erg gezellig. Wij gaan voor de dim sum en ze zijn zalig!

Dim sum zijn kleine gestoomde of gefrituurde hapjes uit de Zuidelijke Chinese eetcultuur. Ze worden overal in China gegeten. De betekenis van Dim sum: hapjes uit het hart, geeft aan dat het bij deze kleine lekkernijen eigenlijk om verfijnd comfort food gaat.

In Hong Kong, Chaozhou, Hakka, Fujian en vele andere steden in de Chinese provincie Canton, zijn Dim sum niet weg te denken. Vandaag de dag zijn ze niet alleen populair in China of Azië̈. Dim sum krijgen wereldwijd steeds meer bekendheid en nu dus ook in Nederland. Dim sum worden gemaakt van verschillende deegvelletjes of van Chinese witte broodbolletjes, gevuld met een farce (vulling) bestaande uit groente, vlees, vis, lotus en rijst. De diversiteit in smaakcombinaties is oneindig. In Hong Kong is het traditie Dim sum te eten bij de thee. Samen zijn met familie of vrienden staat hierbij centraal. Dim Sum kunnen de hele dag door gegeten worden als ontbijt, lunch of avondeten of bij de thee. Omdat ze oorspronkelijk geserveerd worden bij de thee, spreekt men in het Kantonees ook wel van Yam Cha, wat ‘thee drinken’ betekent. Dim sum en thee vormen een goede combinatie, omdat thee de spijsvertering bevordert. (bron:www.dimsumpoint.nl)