Is dit 's werelds goedkoopste Michelinrestaurant? image
DaphneLange

Is dit 's werelds goedkoopste Michelinrestaurant?

Dat je voor een appel en ei een sterrenmaaltijd kunt krijgen in het Hongkongse street food district Sham Shui Po, wist je misschien al. Maar wist je dat je óók in een ander Aziatisch land voor een prikkie een engeltje op je tong kunt laten piesen? In dit restaurantje in de lokale Chinatown eet je al een sterrenmaaltijd voor € 2,25.

Tender chicken rice; de signature dish van Liao Fan, het anonieme eetkraampje van straatverkoper Chan Hong Meng in het Singaporese Chinatown Complex, behoort sinds 2016 tot ’s werelds goedkoopste Michelinmaaltijden. Het geheim van zijn prijswinnende kipgerecht zit ‘m in de sojasausmarinade. Er zit onder andere kruidnagel, steranijs, korianderzaad en Chinese engelwortel in. Mensen staan er tot wel drie uur voor in de rij. Desondanks heeft hij de prijs – € 1,25 – niet verhoogd.


Columbus-tip: zo vermijd je de wachtrij

Zie jij het niet zitten om uren in de rij te staan? Loop dan voorbij het kraampje naar Mengs gloednieuwe restaurantje Liao Fan Hawker Chan, op drie minuten loopafstand. Hoewel zijn vrouw er de honneurs waarneemt, loopt Meng iedere twee uur naar het restaurantje om te controleren of het eten er up to standard is. De gerechten op het uitgebreidere menu smaken er nét zo goed en je kunt gewoon plaats nemen aan een tafeltje. Bovendien staat de airco er aan en verloopt de service rapper. Voor al dat comfort moet je dan wél diep in de buidel tasten. Het tender chicken rice-gerecht kost er maar liefst € 2,25 ...


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!