Noord Hoogland Pakistan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rood baard

Noord Hoogland Pakistan,
Pakistan


Vanuit Chitral hebben we de weg vervolgd naar de Kalash vallei. Vanwege de slechte wegen gebeurde dit met jeeps. Nog steeds begeleid naar gewapende politie. Ik heb eerder al een foto geplaatst van een Kalash meisje. (iedereen bedankt voor de felicitaties voor de rode ster). Twee nachten hebben we in deze vallei doorgebracht. Wat een mooie omgeving was dit en wat een lieve bevolking. Ik kwam op straat een Kalash meisje tegen en zij heeft mij haar huis en familie laten zien. Onze reis vervolgde zich terug naar Chitral. Daar nog een nachtje gebleven en deze mooie man met rode baard op de foto gezet. Inmiddels ging het met mij qua gezondheid wat minder goed. Vanaf dag 2 al last van mijn darmen (inmiddels was het dag 5) en tot overmaat van ramp kreeg ik kiespijn.

De reis vervolgde zich van Chitral naar Mastuj. De lokale polowedstrijd heb ik niet bij kunnen wonen en de Shandurpas is ook aan mij voorbij gegaan. Ik kon aan niets anders denken dan aan mijn zere kies. Uiteindelijk ben ik in Gilgit naar de tandarts gegaan. Dat was een hele belevenis maar na mijn bezoek was ik binnen een half uur van de pijn af. Wat was ik opgelucht. Met mijn darmen is het de hele reis niet meer goed gekomen maar dat kon ik managen.

Ondanks alle politiebeveiliging in de KP provincie heeft niemand zich geen enkel moment onveilig gevoeld. De bevolking van Pakistan is hartverwarmend.