Salalah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sla je slag in Salalah

Salalah,
Oman


Salalah ligt aan de kust in het uiterste zuiden van het gouvernement Dhofar van het sultanaat Oman. Sultan Qaboos bin Said Al Said is geboren en getogen in Salalah. De stad is omringd door de bergen van Jebel Qamar in het westen, Jebel Al-Qara in het noorden en in het oosten Jebel Samhan. Wij maakten verschillende excursies in het gebied. En vergeet het strand niet: schitterend!
De stad heeft een moderne uitstraling en van de oude stad is weinig meer te zien. Er wordt nog steeds gebouwd, zoals je hier kunt zien. Langs de kustweg ligt het zomerpaleis van de sultan, Al Husn.
Als je hier in het najaar komt, is het aangenaam groen. Dankzij de moessonregen is in de vruchtbare kustvlakte intensieve landbouw mogelijk. Naast fruit worden er suikerbieten, gierst en veevoedergewassen verbouwd. Je ziet hier geen dadel- maar kokospalmen. Vroeger werd kokos uit de dikke schil van de vrucht gebruikt voor de planken van de traditionele houten boten. Tegenwoordig wordt de onrijpe kokos meestal verkocht om er drank van te maken.
De stad is beslist niet saai. Vanuit ons hotel in het zakendistrict loop je in vijf minuten naar de boulevard bij de grote moskee, een aanrader, om er vele restaurantjes te vinden, variërend van pizzeria tot Indiaas tot traditioneel Omani.
Verder zijn er diverse soeks voor groente en fruit, vis en wierook. Bij de laatste zie je hoe men wierook toepast in het dagelijks leven. Als je wierook wilt kopen, doe het dan hier: men verkoopt zuivere wierook: frankincense, geen mengsel zoals wierookstokjes uit India of Sri Lanka.