Noordoost Oman

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kamelen kopen op donderdag

Noordoost Oman,
Oman


De geitenmarkt in Nizwah is wereldberoemd en hier moet je ook zeker naartoe, maar als je kamelen wilt kopen, ga dan eens naar de kamelenmarkt en souq in Sinaw. Het plaatsje ligt middenin de A’Sharqiyah woestijn; het is een echte bedoeïnenplaats. Elke donderdagmorgen is er kamelenmarkt, al worden er ook geiten verhandeld en zelfs vis, heel apart midden in de woestijn.
Je moet natuurlijk vroeg op om iets van de dierenhandel te zien. Later kan je nog struinen over door de souq. De sfeer is ontspannen en zeker vroeg in de ochtend zie je nauwelijks andere toeristen.
Dit jongetje rent vrolijk langs de kamelen in zijn hagelwitte dishdasha. Zijn vader houdt hem goed in de gaten. Toch kan hij niet voorkomen dat er poep aan de dishdasha komt. Tja..
De kamelen die je hier ziet, zijn werk- en vleeskamelen. De bedoeïnen onderhandelen lang, later worden de kamelen in een pickup geladen, een grappig gezicht. Wedstrijdkamelen worden op speciale markten verhandeld, een racekameel kost vanaf 55000 dollar, een werkkameel ongeveer 400.

NB: ik heb het hier over de Omanikameel, die wij dromedaris noemen.