Musandam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ga kajakken in de fjorden van Musandam

Musandam,
Oman


Musandam is een deel van Oman, maar het wordt ervan afgescheiden door de Verenigde Arabische Emiraten. Het landschap is uniek; je vindt er prachtige khors (fjorden), indrukwekkende bergwegen en authentieke dorpjes. Veel van die dorpjes zijn vissersdorpjes die alleen via het water bereikbaar zijn. DE vissers hebben het daar goed, de visvangst is overvloedig, van de opbrengst hoeft niets afgedragen te worden aan de overheid. De overheid zorgt ook elektriciteit en drinkwater, kinderen worden elke week per boot opgehaald en naar een school gebracht waar ze doordeweeks verblijven.
De meeste toeristen maken een tocht per dhow (oud vissersschip) door de fjorden, je vertrekt uit Khasab voor een halve of een hele dag. Onderweg stop je verschillende keren, je kunt snorkelen of zwemmen, komt dolfijnen tegen die met de boot meezwemmen en legt aan op Telegraph of Seebi Island, zoals hier.
Hier kun je overnachten, kajakken of kanoën of gewoon relaxen. De volgende dag word je weer opgehaald. Maaltijden krijg je mee.