Inle Lake

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op de thee en vers geroosterde pinda's

Inle Lake,
Myanmar


Vanuit Kalaw kun je verschillende hikes maken richting Inle Lake. Wij kiezen voor de langste want we willen optimaal genieten van deze prachtige plek.

Met Ko-Min (ter plekke, lokale geboekt) gaan we 3 dagen wandelen langs mooie velden, door kleine dorpjes en machtige landschappen. We hebben een klein groepje (maximaal 6 personen) en lopen de alternatieve route. Onderweg zorgt een prima chef, die met ons meereist, voor de maaltijden en 's avonds slapen we bij een lokale familie.

Bij deze vrouw mochten we even binnenkomen en kregen we thee met vers geroosterde nootjes! Bijzonder is dat het roosteren gewoon binnen gebeurd in een huisje op palen, helemaal van riet. Niet geheel ongevaarlijk lijkt mij

Het is een lange trip, 60 km in 2,5 dag en we komen buiten ons groepje een keer een ander groepje toeristen tegen. Heerlijk rustig dus!

Uitgeput maar zeer voldaan komen we op de laatste dag rond het middaguur aan bij het Inle Lake. Ik kan geen stap meer zetten, maar elke stap die we zetten was de moeite waard.