Terkhiin Tsagaan Nuur NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Overnachten in Mongolië

Terkhiin Tsagaan Nuur NP,
Mongolië


Je hebt in Mongolië verschillende manieren om te overnachten:
1. In een hotel, of hostel. In Ulaanbaatar wordt er genoeg aangeboden, van luxe 5 sterren hotels, tot backpackers hostels. Slaap je het liefst in hotels dan ben je gebonden aan de steden, maar deze hotels zijn niet echt luxe te noemen. Op plekken onderweg, buiten de enkele kleine steden vind je nagenoeg geen hotels.
2. In gerkampen. Op plekken waar vaak toeristen komen heb je kleine kampen met een aantal gers. Hier staat doorgaans een redelijk goed bed in, is een ruimte om te douchen met toilet en met een beetje geluk ook een klein restaurantje. Best luxe, en toch op de mooie plekken
3. Bij een familie thuis. Families hebben vaak extra gers staan voor reizigers. Dit kunnen familieleden zijn of toeristen. Je wordt gastvrij ontvangen en proeft zo ook een beetje van het echte Mongoolse leven! Comfort is er een stuk minder, geen water/douche en als er al een toilet is moet je daar een flink stuk voor lopen. Het voordeel is wel dat je op de mooiste plekken slaapt en het er heerlijk rustig is.
4. Voor de echte avonturier is er natuurlijk altijd, de goede vertrouwde tent. Geen comfort, maar de vrijheid te slapen waar je wil, dus je kunt het beste, mooiste en rustigste plekje uitzoeken wat je maar kan vinden!

Wij gingen voor een combi van alle 4 de opties, deze afwisseling maakt onze reis helemaal perfect!