Terkhiin Tsagaan Nuur NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Per paard naar de Khorgo Vulkaan

Terkhiin Tsagaan Nuur NP,
Mongolië


Een ritje per paard regelen doe je in Mongolië niet maanden vooraf, maar op het moment zelf. Als we aankomen bij onze logeeradres (lokale familie) bij White lake (Terkhiin Tsagaan Nuur) vraagt onze gids of de heer des huizes morgen drie makke paarden voor ons kan regelen.

De volgend dag komt de paardenman netjes aan met drie extra paarden. Samen met de gids en de paardenman gaan we per paard (een ritje van ongeveer 1,5 uur) richting de vulkaan. Aan de voet van de Khorgo vulkaan geen we te voet verder en beklimmen de enorme krater.
De Khorgo vulkaan is een dode vulkaan, en bedekt met basalt!

De vulkaankrater is 200 meter in doorsnee en 100 m diep. De klim naar boven is goed te doen en we kunnen de hele krater rond lopen. Voor wie wil kan ook helemaal naar beneden, de krater in, maar de weg terug is een stuk zwaarder, dus deze kans laten we aan ons voorbij gaan... Vanaf boven heb je een mooi uitzicht met in de verte het White lake!

Een paard huren kost in Mongolië ongeveer €8,- pp plus de kosten van de paardenman. Je betaald voor hem alleen het paard waar hij op rijdt, dus ook €8-