Taman Negara

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rainforest

Taman Negara,
Maleisië


We verblijven in Taman Negara in het guetshouse Balai Serama en boeken via hen een tour met een boot door het regenwoud. Wat een schoonheid en een prachtige ongerepte natuur!!

Het regenwoud van Maleisië is het meest gesloten ecosysteem van de wereld. Hierin leven meer dan 14.500 soorten planten en bomen, 600 soorten vogels, 210 soorten zoogdieren, 150 soorten kikkers, 140 soorten slangen, 80 hagedissoorten, alsmede talloze insectensoorten en er komen nog vele andere levensvormen voor. Het regenwoud is beschermd gebied.

Van Taman Negara wordt gezegd dat dit 's werelds oudste regenwoud is. Zelfs ouder dan de Amazone of de Congo. Taman Negara ligt ten noorden van de evenaar en is het meest uitgebreide beschermde gebied van Maleisië. Dit regenwoud is in geen 130 miljoen jaar veranderd. Zelfs de IJstijd heeft geen invloed gehad. Taman Negara betekent letterlijk Nationaal Park. Het werd een beschermd park in 1925.
De totale oppervlakte van Taman Negara is nu 4343 vierkante km.Het doel van Taman Negara als Nationaal Park is om gebruik te maken van de grond in het park tot in de eeuwigheid, voor voortplanting, bescherming en behoud van inheemse flora en fauna. (bron:www.seramaholiday.com)