Taman Negara

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Canopy walk is gesloten :-(

Taman Negara,
Maleisië


Heerlijk je reis voorbereiden en al aan het genieten van tochten die je nog moet maken.
Hoog op de lijst staat de canopy walk in Taman Negara. Uitzoeken hoe je er komt met of zonder gids enz.
Nou je kan er makkelijk zonder gids komen, alleen de borden zijn verwarrend. Je komt er diverse tegen maar de lengte van de tocht veranderd tijdens het lopen het is hout en ijzer waar je het grootste deel over loopt zet zeker veel uit tijdens het opwarmen. Aan het begin stond 3,5 km een uur later waren het er nog 2,9 km en mijn teller gaf aan dat ik er 2,5 gelopen had. Maar ok ik wil deze canopy walk doen. Heb niet voor niets een permissie gekocht.
Het pad is bijna overal net boven de grond mooi ijzeren frame met houten planken. Het is maar wat je zoekt. Na dik 2 uur kom ik bij het begin van de canopy walk en wat denk je.
Gesloten, duizend bommen en granaten gr gr gr. laten ze je eerst zwoegen en zweten en niets zeggen en dan een papiertje met gesloten wegens achterstallig onderhoud. Nou en bedankt. Tuurlijk was het een mooie wandeling maar ik was er speciaal voor de canopy walk heen gegaan. Tijdens mijn speurtochten op het web ook niets van gelezen. Dit terwijl hij al een maand dicht was. Ook de hotelhouders zeggen niets en nergens hangt een briefje dat het dicht is. Kom je terug bij het ticketbureau en je zegt er iets van wordt er wat dom gelachen en de schouders opgehaald. Het was wel een mooie wandeling maar wel over een erg gebaand pad, zie foto.