Maleisië feestdagen

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Maleisië, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Maleisië, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

1 januari – Nieuwjaar

24 januari – Verjaardag van de profeet Mohammed

3 februari – Thaipusam
In de Batu-grotten in Kuala Lumpur doorboren gelovigen hun lichaamsdelen om de Heer Muruga te dienen.

19 februari – Chinees Nieuwjaar

1 mei – Dag van de arbeid
Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

24 mei – Wesak Day
Herdenking van de geboorte, verlichting en de dood van Boeddha.

18 juni t/m 16 juli – Ramadan
Vastentijd voor de moslims en wordt gezien als zuivering van de ziel en als bedanking voor Allah voor hetgeen wat hij gegeven heeft.

17 juli – Suikerfeest
Viering van het einde van de Ramadan met allerlei zoetigheid.

31 augustus – Onafhankelijkheidsdag
Herdenking van de dag dat Maleisie onafhankelijk werd van de Britse kolonie.

September - Rainforest Music Festival
Jaarlijks terugkerend festival datin juli wordt gehouden in de  jungle van Borneo. Het festival brengt lokale muzikanten samen met collega's uit de hele wereld. Het festival begint ’s middags met workshops, mini-concerten en jamsessies en gaat door tot laat in de avond. Ook wordt er aandacht besteed aan kunst en ambachten.

16 september – Hari Malaysia
Herdenking van de oprichting van de Maleisische federatie op dezelfde datum 16 september 1963.

23 t/m 25 september – Offerfeest
Ter nagedachtenis aan Abraham worden er deze dag overal schapen geslacht. Abraham was bereid zijn zoon op te offeren aan God, maar op het laatste moment werd de jongen vervangen door een schaap.

27 september – Mooncake Festival
Genieten van de displays van lantaarns en het eten van cakes onder het maanlicht met familieleden … daar draait het om op deze dag.

15 oktober – Hari Raya Quorban / Haji
Herdenking van de bereidheid van Ibrahim (ook bekend als Abraham) om te gehoorzamen aan Allah’s en zijn zoon Ismaël op te offeren.

5 november – Islamitisch Nieuwjaar

10 november – Deepavali
Het festival van vijf dagen waar het licht centraal staat. In de avond branden er op verschillende plekken allerlei lichtjes.

25 & 26 december - Kerstmis

Informatie over Maleisië

Meer Maleisië inspiratie

'496415' door RobHoekstra '496415' door RobHoekstra

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Hoogtepunt Sabah

RobHoekstra

Nadat ik een keer ergens op internet een soortgelijk plaatje als deze had gezien wist ik zeker dat ik naar Sabah wilde. Duiken bij Sipadan island was de hoofdreden maar een hike naar dit uitzichtpunt op Bohey Dulang trok me over de streep. Bohey Dulang is een onbewoond eiland in het Tun Sakaran national marine park en zowel letterlijk als figuurlijk een van de hoogtepunten van mijn reis naar Sabah. Het ligt op ongeveer een uurtje varen van Semporna. Volgens mij is deze plek onder westerse toeristen nog niet erg bekend want ik heb er daar (op m'n maatje na dan) geen enkele gezien. De eilanden hier worden zoals je ziet op de foto omringd door prachtige koraalriffen.

'511495' door RobHoekstra '511495' door RobHoekstra

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Panorama Bohey Dulang

RobHoekstra

Dit is een van mijn favo vakantiefoto's. Ergens een jaar geleden zag ik op internet een soortgelijke foto van dit paradijsje Bohey Dulang. Toen ik erachter kwam dat dit eiland niet ver van Sipadan island (top duikbestemming) ligt, boekte ik tickets naar Tawau. Om dit eiland te bereiken kun je beste een bootje regelen in de haven van Semporna. Deze brengt je in ongeveer 75 minuten naar het eiland. Eenmaal geregistreerd kan je beginnen met de klim naar boven. Verwacht geen mede blankies ;-) Deze plek is vooral populair onder de bebaarde en gesluierde Maleisiërs (die eenmaal boven bijna allemaal met je op de foto willen) Op de terugweg is het mogelijk om nog even te snorkelen in het Tun Sakaran marine park. Het koraal is hier nog echt in een heel goede staat. Deze dag was zeker een van de hoogtepunten van mijn reis.

'198271' door Bowral '198271' door Bowral

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Proboscis

Bowral

Een mannetjes proboscis, ook wel neusaap of orang belanda genaamd. (PS Elke gelijkenis met welke Friese Reisreporter dan ook berust op puur toeval)

Bekijk alle foto's en tips