Male

'516276' door speedy '516276' door speedy

MaledivenMale

MaledivenMale

Malediven islamitisch

speedy

Bijna alle inwoners van de Malediven zijn moslim. Andere religieuze overtuigingen worden niet getolereerd. De regering staat een strikte vorm van islam voor en controleert bij de bevolking vaak de zuiverheid ervan. Inwoners die het islamitische geloof vaarwel zeggen, overtreden de wet en worden door de familie en de overheid onder extreme druk gezet. Zo is het hebben van een Bijbel al een reden om iemand op te sluiten. Het gevolg is dat veel niet-moslims op den duur het land verlaten.

'205027' door jrensen '205027' door jrensen

MaledivenMale

MaledivenMale

Black Tip Reef Shark

jrensen

Op het strand van Male hoef je niet verder dan 'kniediepte' het water in te lopen om deze kleine haaien te zien 'jagen'.

'437936' door ontheroad '437936' door ontheroad

MaledivenMale

MaledivenMale

Tonijn slachten

ontheroad

De vismarkt in Male is heel levendig, er wordt volop vis verhandeld en verkocht. Voor de vissen zelf is het niet zo levendig, ter plekke worden de grootste tonijnen geslacht.

'437043' door Blits '437043' door Blits

MaledivenMale

MaledivenMale

Onvoorspelbaar weer o

Blits

het weer op de Malediven is onvoorspelbaar, het ene moment schijnt de zon volop en is het zand te heet om op blote voeten te lopen, en een uurtje later... geweldig om dit zo meegemaakt te hebben!

'265656' door Simmes Jan '265656' door Simmes Jan

MaledivenMale

MaledivenMale

Paradijselijke...hoof

Simmes Jan

Een overzichtsfoto van de omgeving van Male, de hoofdstad van het eilandenrijk de Malediven. Het tot de rand toe volgebouwde eiland is de feitelijk hoofdstad Male, een drukke stad met weinig groen. Veel hoogbouw en niet zo heel veel te beleven. De moskee en het park rondom zijn wel sfeervol en in de diverse havens is het een drukte van belang. Tussen Male en het 'vliegveldeiland', te herkennen aan de lange startbaan, is het een komen en gaan van veerboten en andere vaartuigen. Tussen Male en het vliegveldeiland bevinden zich nog wat kleinere eilanden en op de achtergrond strekt het eindeloze gebied met duizenden eilanden en riffen zich uit.

'355219' door djmeijst '355219' door djmeijst

MaledivenMale

MaledivenMale

Stijgende zeespiegel

djmeijst

Het vliegveld van de hoofdstad Male ligt op een apart koraaleilandje. De startbaan ligt nu nog maar 40 cm boven de vloedlijn. Vanuit zee zie je de startbaan niet eens en de jets lijken zo op het water te landen. Wij vlogen in een Twin Otter watervliegtuig van Maladivian Air Taxi, nu de grootste seaplane company in de wereld. In de Maladiven is de toekomst reeds begonnen.

'322972' door Nrique '322972' door Nrique

MaledivenMale

MaledivenMale

Ancient eyes

Nrique

Dit is zeker niet mijn eerste foto van een karetschildpad. Je zou dus bijna denken dat het een veelvoorkomend beest is. Dit is echter niet zo. Helaas staan ze vermeld op de lijst van ernstig bedreigde diersoorten en hebben ze inmiddels de kritieke status bereikt met betrekking tot de kans op uitsterving. Grootste bedreiging is de mens die schildpadden vangt voor hun schild. Van de schilden worden toeristische prullaria verkocht, die ons als westerse toerist zijnde wordt aangeboden tegen hoge prijzen. Wees je ervan bewust welk mooi standbeeldje je koopt als je op vakantie bent, zodat we deze praktijken kunnen gaan uitbannen.

'353113' door REvanSlooten '353113' door REvanSlooten

MaledivenMale

MaledivenMale

Mini eilandje

REvanSlooten

Vanaf het vliegveld van Malé vertrokken wij per watervliegtuigje naar ons resort, een ervaring om nooit te vergeten. Vanuit het vliegtuigje zie je de vele eilandjes liggen, van "grote" tot kleine mini-eilandjes met hun luxe resorts en eigen huisrif, in een zee in donkerblauwe tot lichtblauwe kleuren...je vliegt echt boven een paradijsje!

'370070' door damfschoenmakers '370070' door damfschoenmakers

MaledivenMale

MaledivenMale

Draaiende motor

damfschoenmakers

Na de landing was deze man al via een klein trapje uitgestapt en stond onder de draaiende motoren alvast klaar om aan te meren. Hij hielp met het in en uitladen van de bagage.

'301592' door Fransvdg '301592' door Fransvdg

MaledivenMale

MaledivenMale

Tropische regenbui

Fransvdg

Als je aan de Malediven denkt, denk je meestal aan blauwe luchten, azuurkleurige zee en witte stranden. Die heb ik inderdaad ook gezien, maar niet elke dag. Ik heb er ook in de mist gevaren en in deze tropische regenbui gestaan. Kortom: het is niet voor 100 % paradijs. Maar onder water is het echt super. Daar zie je vissen waarvan Picasso de ontwerper had kunnen zijn. En dan hoef je echt niet te gaan duiken. Snorkelen is al genoeg. (Dit is een gescande dia.)

'342969' door Simmes Jan '342969' door Simmes Jan

MaledivenMale

MaledivenMale

Luchttaxi

Simmes Jan

Een rijtje wachtende luchttaxi's bij het vliegveld van Male, hoofdstad van de Malediven. Maldivian Air Taxi is een van de bedrijven die met een hele vloot luchttaxi's die het vervoer tussen de eilanden regelen. Sommige afgelegen atollen liggen honderden kilometers van het hoofdeiland. Het is een belevenis om over dit gebied te vliegen!

'437030' door Blits '437030' door Blits

MaledivenMale

MaledivenMale

De Malediven in...vog

Blits

Onze huwelijksreis in mei 2012 was naar de Malediven. Hier vliegen we met een watervliegtuig boven de vele eilandjes van dit mooie waterrijk. Een mooiere bestemming kun je je niet wensen

'537906' door JasperO13 '537906' door JasperO13

MaledivenMale

MaledivenMale

Niet altijd...zonnesc

JasperO13

Ook op de Malediven is het wel eens een keertje minder mooi weer. Dat is hier goed te zien op de foto, waar de golven ruig tegen de rotsen van Artificial Beach aanslaan in de hoofdstad Malé

'238051' door damfschoenmakers '238051' door damfschoenmakers

MaledivenMale

MaledivenMale

VEILIG

damfschoenmakers

Nog 1 voor het maandthema het watervliegtuigje dat landt in de hoofdstad Male. Ook deze is weer veilig thuisgekomen en trouwens vliegen is 1 van de veiligste transportmiddelen.

'352281' door Simmes Jan '352281' door Simmes Jan

MaledivenMale

MaledivenMale

Klaar voor de start..

Simmes Jan

Hier zie je een overzichtsfoto van de hoofdstad van de Malediven Male en omgeving. Onder zie je het zogenaamde vliegveldeiland. Dat is een eiland vlakbij Male (duidelijk te zien) met z'n vele hoogbouw. Naast de gewone vliegtuigen (de lange landingsbaan is duidelijk te zien) is het eiland ook de luchthaven van de vele, vele watervliegtuigjes die veel personen en goederen tussen de atollen vervoeren. Onderaan de foto zie je twee watervliegtuigen. Een moet nog even taxien en de ander heeft al de volle snelheid en staat op het punt de lucht in te gaan. Als je de foto uitklapt, zie je het nog beter. Male, Malediven, februari 2010. De foto is trouwens genomen vanuit zo'n watervliegtuigje. Een unieke ervaring!

'247533' door vnijhof1974 '247533' door vnijhof1974

MaledivenMale

MaledivenMale

Brandende wolken bove

vnijhof1974

Male is de hoofdstad van de Malediven en heeft niets weg van een tropisch eiland. Het eiland is helemaal volgebouwd en het tweede dichtstbevolkte eiland van de wereld. Er wonen meer dan 100.000 mensen op iets meer dan 5 vierkante kilometer.

'367733' door REvanSlooten '367733' door REvanSlooten

MaledivenMale

MaledivenMale

Nog even genieten...

REvanSlooten

Na een kleine week relaxen op de Malediven, was het tijd om naar huis te gaan. Maar niet zonder nog even te genieten bij de luchthaven van de mooie lucht en het felblauwe zeewater....wat een paradijsje!

'347501' door REvanSlooten '347501' door REvanSlooten

MaledivenMale

MaledivenMale

Afscheid...

REvanSlooten

Tja er is een tijd van komen en gaan op vakantie. Helaas was bij het maken van deze foto het de tijd van "gaan"... Maar na een rondreis door Sri Lanka en 6 dagen Malediven kregen we nog een extra afscheidscadeautje. Wat een prachtige lucht hadden we daar terwijl we zo uitkeken op Malé en zaten te wachten op ons vliegtuig om ons na een geweldige reis weer terug te brengen naar ons koude landje...

'283852' door jacomien '283852' door jacomien

MaledivenMale

MaledivenMale

Droom

jacomien

De Malediven staan bekend om zijn vele eilanden, de prachtige stranden, het heerlijke klimaat, de duikmogelijkheden. Ik hoop dat mijn wens om daar ook eens naar toe te gaan ooit in vervulling gaat. Een heel klein beetje mocht ik er van proeven bij een tussenlanding vanuit Sri Lanka. Na 1 uur vliegen zagen we onder ons de mooie blauwe zee met de witte eilandjes. En bij de landing zagen we vanaf de landingsbaan de zee, de kleine boompjes in de verte, de luxe jachten. Wat had ik graag een paar dagen daar willen blijven maar helaas, na enkele uren op de luchthaven moesten we door naar Nederland. Droom...

'323504' door damfschoenmakers '323504' door damfschoenmakers

MaledivenMale

MaledivenMale

Hulp

damfschoenmakers

Deze mannen op de witte boot brengen de mensen / bagage naar de omliggende resorts vanaf de hoofdstad Male. Geen straf voor deze mannen om over het azuurblauwe water te varen.

'224646' door weersing '224646' door weersing

MaledivenMale

MaledivenMale

Vismarkt in Malè

weersing

Op de vismarkt van Malè lag deze net gevangen anderhalve meter lange zwaardvis op de grond en wie een stuk ervan wilde kon zelf aanwijzen hoe groot het gesneden moest worden.Het geheel werd een beetje bloederig en het stonk er enorm, maar in ieder geval was het wel verse vis...

'363306' door REvanSlooten '363306' door REvanSlooten

MaledivenMale

MaledivenMale

Sunset bij Malé

REvanSlooten

De laatste avond van onze vakantie op de Malediven is aangebroken. Terwijl we nog uren moeten wachten op ons vliegtuig naar Dubai, genieten we nog even van dit mooie paradijsje met een geweldige zonsondergang.

'240005' door michellenoordhuis '240005' door michellenoordhuis

MaledivenMale

MaledivenMale

Watertaxi and shades.

michellenoordhuis

In the air in a Maldivian watertaxi during a spectacular transit from Male, looking down at the amazing view of many beautiful shades of blue.

'252528' door corinde '252528' door corinde

MaledivenMale

MaledivenMale

Vliegen over water

corinde

Tijdens de nadering op de luchthaven van Male op de Malediven zag ik ons vliegen. In het prachtige water met tien kleuren blauw en groen.