Beiroet

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beirut uit de hoogte

Beiroet,
Libanon


Beirut is een stad gebouwd aan de kust. De spectaculaire kustlijn, bestaande uit hoge kliffen afgewisseld door mooie stranden, kronkelt vanaf het centrum richting een van de buitenwijken: Jounieh.

Deze super gezellige wijk ademt echt de sfeer van Beirut. Vrij, uitbundig, gezellig en ongelooflijk gastvrij. Je kunt hier heerlijk eten in een van de talloze restaurantjes die uitkijken over zee. Maar het (letterlijke) hoogtepunt is de telepherique, een kabelbaan naar de 530 meter hoge top van een van de heuvels die uittorent boven de baai. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over deze wijk en de zee!

Dit is dan ook een populaire activiteit voor locals. Uiteraard om van de zonsondergang te genieten, maar ook omdat een van de heiligste plekken van het land hier te vinden is: de Our Lady of Lebanon kerk. Bovenop de kerk staat een gigantisch beeld van Maria, dat van ver al is te zien, is een bedevaartsoord voor duizenden gelovigen. Het is hier dus best wel druk, maar niet met toeristen. Voornamelijk locals die het net zo bijzonder vinden als jij om daar te zijn. En dat creëert een mooi sfeertje!

Ps. de groene lijnen die je ziet op de foto zijn van een van de gondels van de kabelbaan die langskomt, en 's avonds verlicht is. Als je goed kijkt zie je dezelfde groenen lijntjes helemaal naar beneden richting de zee lopen.