Ala-Archa Canyon

'490871' door Argonath '490871' door Argonath

KirgiziëAla-Archa Canyon

KirgiziëAla-Archa Canyon

Kirgizië ten voeten..

Argonath

Kirgizië draait voor vele toeristen om een aantal dingen. Enerzijds heb je een prachtige natuur en anderzijds heerst er nog een echt nomadenleven wat nog heel bijzonder is. In Ala Archa Nationaal park zijn deze twee facetten goed te zien. Hier zetten veel nomaden in de lente hun yurt op aan de rand van het water om deze aan het einde van de zomer weer af te breken en elders te gaan.

'497350' door Lyske1980 '497350' door Lyske1980

KirgiziëAla-Archa Canyon

KirgiziëAla-Archa Canyon

Ala Archa NP

Lyske1980

Breng in Kirgizië zeker een bezoekje aan het prachtige Nationaal Park Ala-Archa; de trail naar de (kleine) waterval is bijzonder mooi met al die rotsachtige bergen en groene weiden vol kleurige bloemen.

'495491' door Argonath '495491' door Argonath

KirgiziëAla-Archa Canyon

KirgiziëAla-Archa Canyon

Bizar perspectief

Argonath

Ala Archa is een extreem mooie plek op deze aardbol. Het landschap is even mooi en bizar. Rotswanden schieten recht omhoog de lucht in en overal waar je kijkt zijn er bijzondere bloemen te vinden. Dit uiteraard voornamelijk in Mei en Juni.

'549587' door Graaf '549587' door Graaf

KirgiziëAla-Archa Canyon

KirgiziëAla-Archa Canyon

Ala Archa N.P.

Graaf

Onze laatste dag en nog een excursie naar het Nationaal Park Ala Archa, zo’n 40 km ten zuiden van Bishkek, met hoge besneeuwde toppen. Als we om 8 uur vertrekken is het al 30°. In het park zijn 2 wandelingen uitgezet, de helft van de groep gaat flink omhoog klimmen naar een waterval, de rest (ik ook) een vrij vlakke wandeling langs de rivier over een asfaltweg. Op het einde een lekker plekje met schaduw en zon uitgezocht waar we tot een uur of 2 lekker rustig blijven zitten. Om half 3 rijden we terug naar de bloedhete stad, waar we tot 18 uur lekker op de koele kamer blijven zitten, alvorens lekker te gaan eten in de stad.

'554701' door Graaf '554701' door Graaf

KirgiziëAla-Archa Canyon

KirgiziëAla-Archa Canyon

Ala Archa N.P.

Graaf

Nog een excursie naar het Nationaal Park Ala Archa, zo’n 40 km ten zuiden van de hoofdstad Bishkek, met hoge besneeuwde toppen. Heerlijk om de bloedhete stad te ontvluchten. In het park zijn een aantal wandelingen uitgezet, de ene is flink omhoog klimmen naar een waterval, wij nemen een andere, een vrij vlakke wandeling langs de Ala-Archa rivier het grootste stuk over een asfaltweg. Op het einde een lekker plekje met schaduw en zon uitgezocht waar we tot een uur of 2 lekker rustig blijven zitten. Nog wel even een stuk verder gelopen nadat het pad ophield, door de rivierbedding en de wildernis, prachtig gebied met veel bloemen. Het park is het gehele jaar door geopend, maar het populairst in de zomermaanden (er moet wel entree betaald worden), wanneer de lokale bevolking ook de stad verlaat om de te picknicken met de hele familie. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 200 vierkante kilometer, het bevat zo’n 50 bergtoppen (de hoogste is Semenova Tian-Shanki met 4895 meter) en meer dan 20 gletsjers. De rivier stroomt door een prachtige beboste vallei, en je kunt hier ook allerlei wildlife spotten.

'549626' door Graaf '549626' door Graaf

KirgiziëAla-Archa Canyon

KirgiziëAla-Archa Canyon

Teunisbloem

Graaf

In het Ala Archa National Parc groeien heel veel wilde bloemen, ook de teunisbloem. Een heel gezonde bloem, waarvan de bloemen pas 's avonds opengaan. De olie is erg goed voor je huid en tegen allergieën. De zaadpeulen kunnen geroosterd ook heerlijk gegeten worden.

'555929' door Graaf '555929' door Graaf

KirgiziëAla-Archa Canyon

KirgiziëAla-Archa Canyon

Het eindpunt

Graaf

We maakten een excursie naar het Nationaal Park Ala Archa, zo’n 40 km ten zuiden van de hoofdstad Bishkek, met hoge besneeuwde toppen. Heerlijk om de bloedhete stad te ontvluchten. In het park zijn een aantal wandelingen uitgezet, de ene is flink omhoog klimmen naar een waterval, wij nemen een andere, een vrij vlakke wandeling langs de Ala-Archa rivier het grootste stuk over een asfaltweg. Op het einde nog even een stuk verder gelopen nadat het pad ophield (deze foto), door de rivierbedding en de wildernis, prachtig gebied met veel bloemen. Het park is het gehele jaar door geopend, maar het populairst in de zomermaanden (er moet wel entree betaald worden), wanneer de lokale bevolking ook de stad verlaat om de te picknicken met de hele familie. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 200 vierkante kilometer, het bevat zo’n 50 bergtoppen (de hoogste is Semenova Tian-Shanki met 4895 meter) en meer dan 20 gletsjers. De rivier stroomt door een prachtige beboste vallei, en je kunt hier ook allerlei wildlife spotten.