Amman

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Grot van de zeven slapers

Amman,
Jordanië


In het jaar 250 n.C. werden Christenen in het hele Romeinse Rijk vervolgd. Volgens de legende werden zeven mannen beschuldigd van het aanvaarden van het Christendom.
In plaats van de beschuldigingen te bestrijden, schonken ze al hun bezittingen en trokken zich terug in een grot om te bidden.
De mannen vielen in slaap en de Romeinse autoriteiten blokkeerden de ingang.
Tweehonderd jaar later, lang nadat het Christendom de officiële godsdienst van Rome was, werd de grot door een lokale landeigenaar geopend.
De dwarsliggers werden wakker en ze dachten dat ze slechts een paar uur hadden geslapen. Een van de mannen ging naar de dichtstbijzijnde stad om voedsel te halen.
Daar kwam men erachter dat hij met zeer oude munten wilde betalen.
De grot wordt nu de 'grot van de zeven slapers' genoemd.
Hier is geen toerist te zien, er komen veel lokale mensen. De foto heb ik gemaakt toen de man op de foto iedereen naar buiten stuurde omdat de grot tussen de middag gesloten is. Had ik even geluk.
In een gat in één van de graven, links op de foto, kan je met een zaklantaarn in schijnen en dan zie je gedeeltes van een skelet liggen. Of dat één van de slapers is, die nadien hier begraven is? Dat wordt er niet bij verteld.
De plek is wel bijzonder. Ben je in de buurt dan zeker even langs gaan, vooral tegen de middag. Ik zou er niet een eind voor gaan rijden want dat is het niet waard want binnen een kwartiertje heb je alles bekeken.
Wel even openen voor de details.