Okayama

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Koraku-en, Japanse landschapstuin in Okayama

Okayama,
Japan


Koraku-en is een Japanse tuin in Okayama. Het is een van de drie mooiste tuinen van het land, samen met Kenroku-en in Kanazawa en Kairuku-en in Mito.
In 1687 gaf de kasteelheer van Okayama, Ikeda Tsunamasa, opdracht aan Tsuda Nagatada om met de aanleg van de tuin te beginnen. Het werd voltooid in 1700 en heeft zijn oorspronkelijke structuur behouden tot op de dag van vandaag. De tuin heette oorspronkelijk Kōen ("latere tuin") omdat deze werd aangelegd na die van het kasteel van Okayama. Omdat de tuin echter werd aangelegd in de geest van "sen-yu-koraku" ("treur eerder dan anderen, geniet later dan anderen"), werd de naam in 1871 veranderd in Koraku-en.
In 1884 werd de tuin overgedragen aan de prefectuur Okayama en werd deze publiek toegankelijk. De tuin leed zware schade tijdens overstromingen in 1934 en door bombardementen in 1945 tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De tuin ligt aan de noordoever van de Asahi-rivier op een eiland tussen de rivier en een uitbreiding van de stad. De tuin is ontworpen in de stijl van Kaiyu ("schilderachtige promenade") die de bezoeker een nieuw uitzicht biedt bij elke bocht van het pad dat de gazons, vijvers, heuvels, theehuizen en beken verbindt.
De tuin beslaat een totale oppervlakte van ongeveer 133.000 m2. De tuin beschikt over een centrale vijver genaamd Sawa-no-ike, die drie eilanden bevat waarvan wordt beweerd dat ze het landschap rond het Biwa-meer bij Kyoto nabootsen.