Kyoto

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nishiki Market

Kyoto,
Japan


Nishiki Market is een grotendeels overdekte winkelzone met meer dan honderd winkeltjes en restaurants. Deze levendige plek staat bekend als 'Kyoto's Kitchen' en is gespecialiseerd in alles wat met eten te maken heeft, zoals verse zeevruchten, producten, messen en kookgerei, en is een geweldige plek om seizoensgebonden gerechten en Kyoto-specialiteiten te vinden, zoals Japanse zoetigheden, augurken, gedroogde zeevruchten en sushi.

Dé plek als je lokale culinaire hoogstandjes wil ontdekken.
Sommige winkels geven gratis proevertjes, maar als vegetariër durf ik de meeste dingen daar niet proeven ;-) Wil je toch proeven of er iets kopen, eet dan niet terwijl je loopt, want dat wordt als onbeleefd beschouwd.

De markt heeft een eeuwenlange geschiedenis en veel winkels worden al generaties lang door dezelfde families beheerd. Het begon allemaal als een visgroothandelswijk, met de opening van de eerste winkel rond 1310. Later kwamen er meer winkels bij en veranderde het gebied van groothandelsmarkt naar detailhandel. Tegenwoordig blijft het een belangrijke markt voor Kyoto en zit het vaak vol met zowel inwoners als toeristen.