Kyoto

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Japans vakmanschap

Kyoto,
Japan


De Japanners blinken vaak uit in hun minimalistische designs, maar ook van super gedetailleerde versieringen, kunnen ze wat. Dit is toch weer een knap staaltje vakmanschap! Wat je ziet, is een detail van de 'Kenreimon' of de inkompoort van het keizerlijk paleis (Imperial Palace) in Kyoto. Sinds de Meiji-restauratie in 1869, verbleven de keizers in het Keizerlijk Paleis van Tokyo.
Tegenwoordig is het terrein open voor het publiek (betalend). Je kan er ook de indrukwekkende binnenvertrekken bezoeken, waar je evenwel niet mag fotograferen.

Het keizerlijk paleis van Kyoto (dat ook nog een tijd de Japanse hoofdstad was) verloor zijn oorspronkelijke functies ten tijde van de Meiji-restauratie. Deze werden naar Tokio verplaatst.

Voor staatsceremonies zouden de hoogwaardigheidsbekleders binnenkomen via de rijkelijk versierde Kenreimon. Deze poort zou zijn gebruikt bij de zeldzame gelegenheden dat de keizer een buitenlandse diplomaat of hoogwaardigheidsbekleder verwelkomde, en ook voor vele andere belangrijke staatsceremonies.

Een bezoek waard als je in de buurt bent!