Kyoto

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hentai?

Kyoto,
Japan


Manga is een vorm van Japanse comic-art en zijn strips gemaakt puur voor de Japanse markt. De strips zijn verkrijgbaar in elk genre; actie, avontuur, romantiek, drama, werksfeer, horror, detectives, fantasy, games, sport en science fiction en ze zijn er voor alle leeftijden.
Kenmerkend voor de tekenstijl zijn de buitenproportioneel grote ogen, lang en veel haar, volle borsten bij de vrouwen, korte niks-verhullende rokjes, schreeuwende tekstballontjes, expressieve gelaatsuitdrukkingen en veel kleurgebruik. Dat is op zich wel opmerkelijk, want als er iets is wat ik in Japan NIET gezien heb, dan zijn het emotionele, schreeuwerige, uitbundige vrouwen met grote ogen en dikke borsten... ;-)

Al jaren gaat de manga-cultuur veel verder dan enkel strips: naast Anime (tekenfilms), zijn er ook beeldjes, spelletjes en allerhande hebbedingen die gebaseerd zijn op op deze tekenstijl. Denk maar aan al de merchandising à la K3.

Het woord 'Hentai' wordt eigenlijk enkel BUITEN Japan gebruikt om pornografische manga of anime aan te duiden. Omdat het eigenlijk zoveel betekent als 'pervers / perverseling'. En dat is natuurlijk een term die geen enkele Japanner in de mond zal nemen.
Zij zullen ero-manga gebruiken ;-)
Geen idee of de covers van op de foto ook echt onder deze categorie vallen.