Honshu west

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De heilige herten van Nara park

Honshu west,
Japan


Nara ligt aan de voet van de berg Wakakusa, op een half uurtje met de trein van Kyoto. Het Japanse tempelstadje is vooral bekend om de vele herten, die er vrij rondlopen. Nadat de god Takemikazuchi een bezoek had gebracht aan de stad, werden de herten als heilig beschouwd. Tot 1637 kreeg je zelfs de doodstraf als je een hert doodde.
Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn de herten niet meer heilig, maar worden ze als nationaal erfgoed beschouwd. De herten kunnen behoorlijk opdringerig zijn, dus let op als je hertenkoekjes hebt gekocht. De herten rusten niet voordat je ze allemaal hebt uitgedeeld. Ze bedanken je wel met een buiging, een heel leuk gezicht.
Eén van de top bezienswaardigheden in Nara Park is de indrukwekkende Todai-ji tempel: het hoogste houten bouwwerk ter wereld. Daibutsu, the Great Buddha, is de zestien meter hoge bewoner van de tempel. Het beeld stamt al uit 746 en is gemaakt van 437 ton brons en 130 kilo goud. Het park is 24 uur per dag open. Tegen de avond, als de lantaarns branden, is de sfeer magisch.