Fukuoka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ichinomiya Sumiyoshi Shrine

Fukuoka,
Japan


Fukuoka blijkt toch een soort schreeuwerige warboel aan telefoondraden en billboards. Nieuwbouw en extreme verloedering wisselen elkaar in rap tempo af. De oude, knusse Ghibli huisjes zitten her en der verstopt, maar springen zeker niet in het oog. Er zit een rommelige structuur in die wij westerlingen misschien niet kunnen begrijpen.

We kwamen een onwijs gave tempel, de Ichinomiya Sumiyoshi Shrine, tegen waar we doorheen zijn gelopen. Er was zelfs een bruiloft gaande! Prachtig om te zien. Het is een schril contrast met de lawaaierige stad als je op zo'n stille en serene plek bij de Godheden langsgaat. In Japan wordt voornamelijk het shintoïsme beoefend, wat zij uiten in verschillende bijzondere ceremonies en rituelen. Grappig is wel dat bij de meeste polls de Japanners massaal 'niet religieus & niet praktiserend' stemmen, terwijl je op elke figuurlijke hoek een tempel of altaar tegen komt.

Je kan rustig om de tempel heenlopen en genieten van de tuin die speciaal is aangelegd. Grote kraaien zitten in de boomtoppen terwijl je door de omgeving slentert, wat het allemaal een beetje een mystiek tintje geeft...