Shiraz

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Qashqai nomaden

Shiraz,
Iran


Bedankt iedereenvoor de leuke reacties op mijn vorige foto! Dit is een foto van het nomadenvolk Qashqai. Zij spreken de Turkse taal. Zij trekken rond in het zuiden van Iran. Ze bevonden zich nu op een paar uurtjes rijden van Shiraz maar waren van plan om naar het noorden te trekken omdat het steeds warmer wordt.

In eerste instantie zouden we ook een nachtje bij ze in de tent blijven slapen. Maar gelukkig kregen we ook nog een andere optie aangeboden door Meysam, onze gids. Hij vroeg ons of we bij zijn ouders die in een dorpje in de buurt woonde wilden blijven slapen. Aangezien het de avond er voor erg geregend had en de perzische tapijten nog erg nat waren, en het er stikte van de 'prik' vliegen was het besluit snel genomen.

Vervolgens zijn we met zoveel vriendelijkheid ontvangen. Het eten was verrukkelijk en de volgende werd als vroeg brood voor ons gebakken. Een week later aan het einde van onze reis zijn we door deze familie uitgenodigd om een bruiloft van een nichtje bij te wonen. Laat mij weten als je nog een goede gids zoekt in de buurt van Shiraz. :-)